VUB host Nationaal Kopstukkendebat COVID-19

Livestream op 9 mei van 11u tot 13u via https://www.healthforlife.be/health-for-life-debat/

Vrije Universiteit Brussel en UZ Brussel hosten het nationaal kopstukkendebat Corona. Het debat over de COVID-19 met de belangrijkste kopstukken uit de politieke, medische en economische wereld gaat in op de problematiek, oplossingen, plan van aanpak en toekomst van de strijd tegen het virus.

U kunt alvast deze week een voorgesprek hebben met de VUB-deelnemers: Prof Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel, over het ontstaan van de epidemie, VUB Prof en internist aan het UZ Brussel Manu Malbrain over de impact van COVID-19 op de visie op de gezondheidszorg en VUB emeritus professor economie Freddy Van den Spiegel over de economische impact van het virus.

Verder zegden ook Minister Maggie De Block, Minister Alexander De Croo, Gouverneur Nationale Bank Pierre Wunsch, NVA-voorzitter en burgemeester Antwerpen Bart De Wever, UZA Prof. dr. Erika Vlieghe en VBO gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans toe.

Het driedelig debat over corona in België, impact op de volksgezondheid en op de economie wordt gemodereerd door VRT- en VTM-journalisten, Annelies Van Herck, Michaël Van Droogenbroeck, Birgit Van Mol en Freek Braeckman.

Organisatie

Het Nationaal coronadebat wordt georganiseerd door de Medische Wereld, dat bestaat uit artsen en wetenschappers van VUB en UZ Brussel. De mediapartners VRT en DPG media (VTM en HLN) ondersteunen mee het initiatief.

GF
Sicco Wittermans