VUB gaat maandag 26 oktober naar code rood met begeleidingsmaatregelen

VUB gaat vanaf maandag 26 oktober in code rood. Studenten en personeel gaan maximaal telewerken en digitaal lesgeven. Voor eerstejaars studenten, internationale studenten, voor studenten en personeel met een moeilijke thuissituatie, worden begeleidingsmaatregelen getroffen.

Vanaf maandag is aan de VUB telewerk en digitale lesvormen de norm.

Eerstejaarsstudenten krijgen werkcolleges, practica en oefeningen wel nog zo veel mogelijk fysiek aangeboden. Voor hun sociale contacten en psychosociaal welzijn tijdens hun eerste periode aan de universiteit is dat belangrijk.

Daarnaast blijven les- en onderzoeksactiviteiten die digitaal moeilijk ingericht kunnen worden wel nog op de campussen plaatsvinden. Het betreft hier practica en werkcolleges waarvoor hetzij apparatuur hetzij fysieke interactie noodzakelijk zijn. Deze uit­zonderingen zijn ook in code rood voorzien.

De VUB richt op de campussen voorzieningen in voor de meest kwetsbare studenten. Dit betekent onder andere een plek om te studeren en sociaal psychologische begeleiding.

Ook internationale studenten probeert de VUB zo goed mogelijk op te vangen. Bijvoorbeeld door ze op te nemen in het buddyproject en studieplaatsen voor hen te voorzien.

De dienstverlening blijft gegarandeerd. De studentenrestaurants in Jette en Etterbeek blijven take-away aanbieden en de bibliotheek blijft open.

De VUB raadt de Coronalert App sterk aan. Net zoals ze alle studenten en medewerkers op het hart drukt, voldoende afstand te houden, de hygiëneregels te respecteren en de maatregelen van de overheid strikt op te volgen.

Vicerector Jan Danckaert, contact via persrelaties

CO