VUB gaat maandag 26 oktober naar code rood met begeleidingsmaatregelen

VUB gaat maandag 26 oktober naar code rood met begeleidingsmaatregelen

VUB gaat vanaf maandag 26 oktober in code rood. Studenten en personeel gaan maximaal telewerken en digitaal lesgeven. Voor eerstejaars studenten, internationale studenten, voor studenten en personeel met een moeilijke thuissituatie, worden begeleidingsmaatregelen getroffen.

Vanaf maandag is aan de VUB telewerk en digitale lesvormen de norm.

Eerstejaarsstudenten krijgen werkcolleges, practica en oefeningen wel nog zo veel mogelijk fysiek aangeboden. Voor hun sociale contacten en psychosociaal welzijn tijdens hun eerste periode aan de universiteit is dat belangrijk.

Daarnaast blijven les- en onderzoeksactiviteiten die digitaal moeilijk ingericht kunnen worden wel nog op de campussen plaatsvinden. Het betreft hier practica en werkcolleges waarvoor hetzij apparatuur hetzij fysieke interactie noodzakelijk zijn. Deze uit­zonderingen zijn ook in code rood voorzien.

De VUB richt op de campussen voorzieningen in voor de meest kwetsbare studenten. Dit betekent onder andere een plek om te studeren en sociaal psychologische begeleiding.

Ook internationale studenten probeert de VUB zo goed mogelijk op te vangen. Bijvoorbeeld door ze op te nemen in het buddyproject en studieplaatsen voor hen te voorzien.

De dienstverlening blijft gegarandeerd. De studentenrestaurants in Jette en Etterbeek blijven take-away aanbieden en de bibliotheek blijft open.

De VUB raadt de Coronalert App sterk aan. Net zoals ze alle studenten en medewerkers op het hart drukt, voldoende afstand te houden, de hygiëneregels te respecteren en de maatregelen van de overheid strikt op te volgen.

 

Meer info

Vicerector Jan Danckaert, contact via persrelaties

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel