VUB-filosoof Jean Paul Van Bendegem schrijft sprookje samen met illustrator Marie Beelaerts

VUB-filosoof Jean Paul Van Bendegem schrijft sprookje samen met illustrator Marie Beelaerts

‘Toen de weg weg was’ moedigt filosoferen aan

Is het een sprookje? Is het een verhaal? Loop je er zelf in mee? 'Toen de weg weg was' is minstens een verhaal dat aanzet tot denken. Waar komen we vandaan? Waar gaan we naartoe? Waar is de weg? Hoe moeten we de weg weten te vinden? Hoe moeten we die samen weten te vinden? Het zijn enkele van de meest elementaire, maar ook de meest filosofische vragen die elke mens zich weleens stelt. Filosoof Jean Paul Van Bendegem wil aanzetten tot filosoferen. Hij schreef het boekje samen met samen met illustrator Marie Beelaerts.

 

“Wat mag een filosoof-wiskundige bezield hebben om zich te wagen aan het moeilijke en uitdagende genre van het sprookje, met de uitdagende titel ‘Toen de weg weg was’?” Als antwoord op deze vraag, zijn hier de woorden van collega-filosoof Karen François, de drijvende kracht achter de realisatie van dit project: ‘Dit prachtig geïllustreerde boek zet aan tot filosoferen met kinderen, maar ook met jezelf. Het roept vragen op die de filosofie van oudsher hebben bewogen en nog steeds bewegen. Het laat zich (voor)lezen door jong en oud, van 5 tot 99+, maar kan ook in de klas worden gebruikt in algemeen beschouwende vakken of projecten, van kleuter- tot secundair onderwijs.’ Maar er is meer. Voor diezelfde filosoof-wiskundige was het een puur genot samen te werken met Marie Beelaerts die op sublieme wijze voor de illustraties heeft gezorgd. Woord en beeld die elkaar aanvullen en in elkaar opgaan. Filosofischer kan niet!”

Het sprookje ‘Toen de weg weg was’ kan besteld worden op www.skribis.be of via de lokale boekhandel.

 

Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel