VUB-ers vallen in prijzen bij KVAB Jaarprijs Wetenschapscommunicatie

5 onderzoekers gelauwerd voor hun wetenschapscommunicatie

Vijf VUB-wetenschappers worden bij de prijsuitreiking  van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB)  gelauwerd voor hun bijdrage aan wetenschapscommunicatie: Guy Vanthemsche voor het mede-auteurschap aan het boek Wereldgeschiedenis van Vlaanderen; Steven Goderis voor communicatie over buitenaardse materialen en Ilse Mariën, Pieter Ballon en Wendy Van den Broeck als initiatiefnemers van de DataBuzz.

Guy Vanthemsche wordt samen met collega’s van UAntwerpen, UGent en KULeuven worden onderscheiden met de jaarprijs wetenschapscommunicatie voor hun boek ‘Wereldgeschiedenis van Vlaanderen’ dat een breed publiek bereikte en een relevant naslagwerk voor volgende geïnteresseerde generaties zal vormen.

Steven Goderis wordt onderscheiden met de jaarprijs wetenschapscommunicatie voor zijn communicatie en citizen science project over buitenaardse materialen. Het vormt een mooi staaltje van activerende en gediversifieerde wetenschapscommunicatie om onderzoek dat letterlijk zeer ver van ons bed lijkt, dichterbij te brengen.

Ilse Mariën, Pieter Ballon en Wendy Van den Broeck worden onderscheiden met de jaarprijs wetenschapscommunicatie voor hun project Databuzz: iedereen datawijs! waarbij een 100% elektrisch mobiel educatielab data & AI-trainingen op een toegankelijke manier tot bij het brede publiek brengt.

Wie wordt Jonge Belofte Wetenschapscommunicatie/Wie wint de EOS publieksprijs?

In totaal bekroonde KVAB 19 onderzoekers/teams met de Jaarprijs voor hun uitmuntende inzet op vlak van creatieve en toegankelijke wetenschapscommunicatie. Eén van hen zal op 16 november de prijs voor de Jonge Belofte Wetenschapscommunicatie in de wacht slepen.https://www.kvab.be/prijzen/jaarprijzen-wetenschapscommunicatie

Iedereen kan vanaf nu ook stemmen op hun favoriete wetenschapscommunicator: op 16/11 wordt dan tevens de winnaar voor de EOS Publieksprijs bekroond.

Contact:

Ilse Mariën – ilse.marien@vub.be - 0496 28 24 88