VUB-ers vallen in prijzen bij KVAB Jaarprijs Wetenschapscommunicatie

VUB-ers vallen in prijzen bij KVAB Jaarprijs Wetenschapscommunicatie

5 onderzoekers gelauwerd voor hun wetenschapscommunicatie

Vijf VUB-wetenschappers worden bij de prijsuitreiking  van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB)  gelauwerd voor hun bijdrage aan wetenschapscommunicatie: Guy Vanthemsche voor het mede-auteurschap aan het boek Wereldgeschiedenis van Vlaanderen; Steven Goderis voor communicatie over buitenaardse materialen en Ilse Mariën, Pieter Ballon en Wendy Van den Broeck als initiatiefnemers van de DataBuzz. 

Guy Vanthemsche wordt samen met collega’s van UAntwerpen, UGent en KULeuven worden onderscheiden met de jaarprijs wetenschapscommunicatie voor hun boek ‘Wereldgeschiedenis van Vlaanderen’ dat een breed publiek bereikte en een relevant naslagwerk voor volgende geïnteresseerde generaties zal vormen.

Steven Goderis wordt onderscheiden met de jaarprijs wetenschapscommunicatie voor zijn communicatie en citizen science project over buitenaardse materialen. Het vormt een mooi staaltje van activerende en gediversifieerde wetenschapscommunicatie om onderzoek dat letterlijk zeer ver van ons bed lijkt, dichterbij te brengen.

Ilse Mariën, Pieter Ballon en Wendy Van den Broeck worden onderscheiden met de jaarprijs wetenschapscommunicatie voor hun project Databuzz: iedereen datawijs! waarbij een 100% elektrisch mobiel educatielab data & AI-trainingen op een toegankelijke manier tot bij het brede publiek brengt.

Wie wordt Jonge Belofte Wetenschapscommunicatie/Wie wint de EOS publieksprijs?

In totaal bekroonde KVAB 19 onderzoekers/teams met de Jaarprijs voor hun uitmuntende inzet op vlak van creatieve en toegankelijke wetenschapscommunicatie. Eén van hen zal op 16 november de prijs voor de Jonge Belofte Wetenschapscommunicatie in de wacht slepen.https://www.kvab.be/prijzen/jaarprijzen-wetenschapscommunicatie

Iedereen kan vanaf nu ook stemmen op hun favoriete wetenschapscommunicator: op 16/11 wordt dan tevens de winnaar voor de EOS Publieksprijs bekroond.

Contact: 

Ilse Mariën – ilse.marien@vub.be - 0496 28 24 88

Steven Goderis – steven.goderis@vub.be – via persdienst

Guy Vanthemsche – guy.vanthemsche@vub.be

 

WE LW ES CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel