VUB enthousiasmeert alumni voor solidair muziekfestival Brosella

VUB enthousiasmeert alumni voor solidair muziekfestival Brosella

Vrijdag 7 juli 2023 - Tijdens het weekend van 8 en 9 juli vindt het Brusselse festival Brosella plaats. De VUB is overtuigd van dit initiatief en krijgt - via een samenwerkingsverband met het festival – op zaterdag haar eigen ‘VUB Alumni Tent’. De universiteit steunt het festival omdat het volledig aansluit bij de waarden van de VUB.

Brosella is een multicultureel Urban Etno & Jazz festival. Het vindt traditioneel plaats in het Groentheater in de schaduw van het Atomium. Lokale artiesten en gevestigde namen in verschillende genres krijgen er een plekje om het beste van zichzelf te geven. Bijzonder aan het festival is dat het met een ‘pay what you can’-prijs werkt. De festivalgangers beslissen bij dat principe zelf welke ticketprijs ze betalen. Op die manier krijgen mensen in een moeilijke financiële situatie ook de kans om van het festival te genieten.

VUB Alumni Tent

Dit jaar heeft de VUB een eigen plek op het festival. Hiermee richt de universiteit zich vooral op haar alumni en nodigt ze hen tussen 15 uur en 17 uur uit voor een glaasje onder vrienden. Op die manier wil de universiteit haar alumni verbinden met elkaar. Ook VUB-rector Jan Danckaert zakt af naar het festival om met de aanwezigen een praatje te maken.

“Er zijn enkele waarden die voor ons als universiteit zeer belangrijk zijn, waaronder urban engagement, verbondenheid en multiculturaliteit”, zegt Danckaert. “Die zie je allemaal terugkomen in Brosella. Bovendien juichen we als humanistische universiteit het solidariteitsprincipe van het festival toe. De organisatie maakt het festival namelijk toegankelijk voor iedereen via hun ‘you pay what you want’-formule. Dat alles maakt het dat wij als universiteit graag zo’n inclusief project steunen.”

Meer dan 600 alumni, waarvan 140 internationale oud-VUB’ers, registreerden zich al voor het event. Dat is volgens de VUB een duidelijk signaal dat zij ook nog steeds achter de inclusieve waarden van de universiteit staan.


Sam Jaspers
Sam Jaspers Perscontact wetenschap & onderzoek

 

CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel