VUB en N-Brussel lanceren de ‘DataBuzz’ om Brusselse scholieren te leren omgaan met AI en Big Data

VUB en N-Brussel lanceren de ‘DataBuzz’ om Brusselse scholieren te leren omgaan met AI en Big Data

Avant-premiere hightech data science bus op 23 april om 10u in het Koninklijk Atheneum van Koekelberg

Brusselse jongeren zijn vandaag de dag echte digital natives, die op en door hun smartphone leven. Toch hebben ze maar al te vaak weinig of geen weet van de mogelijkheden én gevaren van de wereld vol data die achter hun apps schuilt. Met de gloednieuwe DataBuzz willen de VUB-onderzoeksgroep SMIT en N-Brussel daaraan verhelpen. De DataBuzz is een volledig elektrische bus uitgerust met state-of-the-art digitale tools waarin leerlingen aan de slag kunnen met touchscreens, tablets, wearables en verschillende sensoren. Hij moet helpen om Brusselse leerlingen van 10 tot 18 jaar via speelse en interactieve workshops wegwijs te maken in de wondere wereld van data en AI.  

De DataBuzz wordt op dinsdag 23 april om 10u00 onthuld op de speelplaats van het Koninklijk Atheneum van Koekelberg in aanwezigheid van Brussels minister en collegevoorzitter van N-Brussel Guy Vanhengel, VUB-rector Caroline Pauwels en imec-directeur Luc van Den Hove.

U bent van harte uitgenodigd op de officiële inhuldiging van de DataBuzz op dinsdag 23 april 2019 op het Koninklijk Atheneum van Koekelberg (Klein-Berchemstraat 1, 1081 Koekelberg) vanaf 10u. Tijdens de voorstelling zal een klas leerlingen worden opgesloten in de DataBuzz. Hun taak is om tijdig uit de bus te ontsnappen door op een veilige manier om te gaan met persoonlijke gegevens. Na afloop kan u zeker beelden maken van de bus en spreken met leerlingen en leerkrachten alsook met Pieter Ballon (directeur imec-onderzoeksgroep SMIT), Caroline Pauwels en Guy Vanhengel. 

Onthulling DataBuzz 

  • Dinsdag 23 april 2019, vanaf 10u00
  • Koninklijk Atheneum Brussel, Klein-Berchemstraat 1, 1081 Koekelberg

Gelieve uw komst te bevestigen via Neena Singh van de VUB-onderzoeksgroep SMIT : neena.singh@vub.be - 0472 47 02 24

Contacteer ons
Neena Singh Staff Member SMIT, Vrije Universiteit Brussel
Neena Singh Staff Member SMIT, Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel