VUB en KVS openen tentoonstelling over kunst en wetenschap

VUB en KVS openen tentoonstelling over kunst en wetenschap

Met Mindblowers willen de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) kunst en wetenschap opnieuw met elkaar verbinden, de soms uiteenlopende elementen overbruggen en opnieuw dicht bij elkaar brengen. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen in de KVS Bol van 15 juni tot en met 27 juni 2022.

Kunst en wetenschap zijn beide manieren om de wereld te begrijpen en zich erin te oriënteren. Net als de wetenschap, opent kunst vensters op de wereld. En net als wetenschappers of wetenschappelijke inzichten kunnen kunstenaars of kunstwerken je soms dingen laten zien die je wereldbeeld uit balans brengen, uitdagen, verruimen, misschien zelfs volledig vernieuwen of veranderen.

De tentoonstelling bevat werken van Irene Gutiérrez, Niels de Winter, Fien Leysen, Caroline Vincart en David Bade. De kunstenaars en wetenschappers van de tentoonstelling vertrekken vanuit een positie van moed, passie, expertise, amor mundi en nieuwsgierigheid, en streven ernaar de complexiteit en schoonheid van onze wereld beter te begrijpen - en tegelijk de mysteries ervan te koesteren.

 

EUTOPIA European University

De tentoonstelling kadert binnen het Europees Universitair Netwerk EUTOPIA. De Vrije Universiteit Brussel en 9 andere Europese universiteiten bouwen samen aan de waardengedreven universiteiten van de toekomst. Een gezamenlijke waardering en erkenning voor kunst en wetenschap resulteerde in de Knowledge Bazaar waarvan deze tentoonstelling deel uitmaakt. Parallel organiseren universiteiten in Barcelona, Parijs, Ljubljana, Warwick en Gotenburg tentoonstellingen die kunst en wetenschap verbinden.

Ontdek de 6 Europese tentoonstellingen op 21 juni 2022 van 16:00 – 18:00 tijdens de online lancering op het EUTOPIA Youtube kanaal.

 

Praktische informatie

MINDBLOWERS: an exhibition on art and science

Locatie: KVS Bol, Atrium -1

Openingsuren: Maandag tot vrijdag, 10:30 – 18:00

Toegangsprijs: gratis

 

De tentoonstelling kadert binnen het Europees Universitair Netwerk, EUTOPIA, en wordt mogelijk gemaakt door de Vrije Universiteit Brussel, de Koninklijke Vlaamse Schouwburg, weKONEKT.brussels, en de Europese Commissie.

 

Perscontact

Vrije Universiteit Brussel

Ian Komac

ian.komac@vub.be

0498 37 80 48

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel