VUB dankt haar medewerkers met een grootse BBQ

VUB dankt haar medewerkers met een grootse BBQ

Na drie jaar wachten vanwege corona

Na drie jaar wachten kan de jaarlijkse personeelsbarbecue van de VUB opnieuw doorgaan. Als dank voor hun inzet en engagement tijdens het voorbije academiejaar kunnen de VUB-medewerkers op vrijdag 1 juli 2022 om 13u00 op de Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus in Elsene samen genieten van een zomers eetfestijn. De pers is van harte uitgenodigd.

Bijna 2,500 deelnemers hebben zich ingeschreven voor deze immense BBQ van de VUB. Daarvoor worden 629 tafels aangerukt, samen met zesduizend glazen en 1240 kilo duurzaam houtskool voor vijftig BBQ’s. Om alles beter te verteren en het feestgedruis echt te starten, begint om 14:00 het optreden van The Headlines bij het hoofdgebouw Braems. Vanaf 16 uur zal de vaste waarde DJ Hotstuff voor entertainment zorgen op het tweede podium.

VUB-personeelsdicrecteur Raf Devos spreekt over een uniek gebeuren: “Ik ken collega's die ervoor zouden betalen om meer dan 2000 mensen samen te krijgen op een locatie. We zijn blij dat deze grootse jaarlijkse VUB-BBQ opnieuw kan doorgaan én dat onze medewerkers terug talrijk aanwezig zijn om allemaal samen de zomer in te zetten, deze samenhorigheid maakt nu eenmaal deel uit van de VUB-magie.”

In de ochtend vindt de jaarlijkse huldiging van de VUB-medewerkers, die 20, 30 of 40 jaar aan de VUB gewerkt hebben, plaats. Ook personeelsleden die vorig jaar op pensioen gingen, worden in de bloemetjes gezet.

De Vrije Universiteit Brussel is de grootste Nederlandstalige werkgever van het Brusselse gewest. De instelling heeft ruim 3200 personeelsleden; samen met het Universitair Ziekenhuis Brussel zijn het er zelfs over de zesduizend. De VUB heeft een omzet van meer dan 240 miljoen euro en een onderzoeksbudget van 118 miljoen. Er zijn 20.085 inschrijvingen, verspreid over vier campussen, acht faculteiten en 83 opleidingen.

De overschotten van de BBQ worden geschonken aan Poverello, een daklozenorganisatie die vooral bekend staat vanwege haar voedseldonaties aan bedelaars.

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel