VUB brengt Homo Roboticus naar Brugge

VUB brengt Homo Roboticus naar Brugge

Boektournée over robot en mens voor scholieren

Hoever staan we met de robotisering van onze samenleving? Met verrassende mini-lezingen en demonstraties bieden de VUB-experten niet alleen kennis aan, maar ook stof tot nadenken en debat. Homo Roboticus on tour daagt scholen en nieuwsgierige, kritische mensen van alle leeftijden uit om te komen luisteren, kijken, denken en in debat te gaan in Brussel, Hasselt, Brugge en Turnhout. Het toernee begint in Brugge. Afspraak op maandag 6 mei om 13u00 in de Stadsschouwburg Brugge - Vlamingstraat 29.

Homo Roboticus” ontstond binnen de VUB-denktank POINcaré, die vanuit verschillende vakgebieden een antwoord wil bieden op maatschappeljike uitdagingen. Een daarvan is de rol van intelligente technologie en robots in de samenleving. In totaal bogen57 professoren en onderzoekers van de VUB elk vanuit hun eigen expertise zich over de centrale vraag hoe de mens in de huidige technologische (r)evolutie past. Dat resulteert in de publicatie van het nieuwe, gelijknamige boek dat een antwoord geeft op ruim 30 dilemma’s zoals “Moeten robots belastingen betalen?”, “Is het mogelijk dat robots en mensen vrienden of geliefden worden?”,  “Winnen robots straks gouden medailles op sportwedstrijden?” of “Gaan we straks op consultatie bij Dr. Robot?”.  Het boek bevat ook 10 aanbevelingen voor een robotinclusieve agenda zodat verdere robotisering en AI de maatschappij ten goede blijven komen. De auteurs roepen onder meer op tot meer sensibilisering rond technologie, investering in levenslang leren en een ethnisch technologisch charter. 

Homo Roboticus is een wetenschapsevent waarin de VUB-experten hun inzichten delen met en aftoetsen bij een breed publiek: jonge mensen die op het punt staan van hun weg richting toekomst te kiezen en daarnaast alle nieuwsgierigen die willen weten wat de toekomst brengt.

 

Meer info:

Prof. dr. Michel Maus

VUB-denktank Poincaré

Contacteer ons
Sicco Wittermans Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel