VUB blijft zo lang mogelijk geel

VUB blijft zo lang mogelijk geel

VUB omarmt corona-app

De Vrije Universiteit Brussel blijft zo lang mogelijk in code geel, maar is volledig voorbereid op de overgang naar oranje. De VUB vindt het welbevinden van haar studenten belangrijk. Ze wil fysiek onderwijs en contact tussen docenten en studenten zoveel mogelijk blijven garanderen. De actuele cijfers en maatregelen vanuit de overheden bieden de mogelijkheid om in code geel verder te werken. Tegelijkertijd wijst de VUB de studenten op hun verantwoordelijkheid om de coronaregels strikt op te volgen en moedigt ze het gebruik van Coronalert aan

De maatregelen van de VUB passen zowel binnen de meest recente instructies van de Nationale Veiligheidsraad als de verstrenging binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De VUB is wel volledig voorbereid om snel over te schakelen naar een volgende fase als dat nodig blijkt. Dit kan ook verschillen per faculteit en opleiding.

De basisregels blijven onverkort op de campussen gelden: overal en altijd mondmaskers, anderhalve meter afstand houden, regelmatig handen wassen en lokalen zo vaak mogelijk ventileren.

Om de komende weken en maanden in deze omstandigheden verder te kunnen zetten, vraagt de VUB haar studenten nadrukkelijk hun verantwoordelijkheid te nemen, ook als ze niet op de universiteit zijn. Jongere generaties kunnen gemakkelijk de kwetsbare oudere generaties besmetten, als ze zich niet aan de regels houden. Maar ook jongeren zelf lopen gevaar, omdat zij heel ernstig ziek kunnen worden.
 

Corona-app

Om de coronacijfers en contacten beter in kaart te brengen, wil de VUB ook volledig inzetten op de Coronalert app. Die is beschikbaar vanaf 30 september. Met de app weten we sneller wie besmet is. De app verwittigt je als je in contact bent geweest met een virusdrager. De VUB moedigt studenten en medewerkers aan de app de installeren. Het werkt enkel als zoveel mogelijk mensen hem gebruiken. De app voldoet aan de standaardnormen voor veiligheid en privacy.

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel