VUB betuigt steun aan slachtoffers aardbeving in Turkije en Syrië

Maandag 13 februari 2023 - De Vrije Universiteit Brussel betuigt haar medeleven en steun aan alle personeelsleden en studenten met familie en vrienden in Turkije en Syrië, en aan haar partners in beide landen na de zware aardbeving die de regio vorige week getroffen heeft.

De universiteit hoopt dat de lopende reddingsoperaties meer levens zullen redden en dat iedereen snel een onderdak vindt, alsook de nodige medische zorgen en steun krijgt.

De Wereld Heeft Je Nodig - Wil je helpen?

Alle hulp is welkom maar, gezien de massale respons, geven de Brusselse autoriteiten en partners nu de voorkeur aan financiële steun. Giften zijn mogelijk via:

 

CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel