VUB-alumnus Dr Clement Hiel krijgt life time award

VUB-alumnus Dr Clement Hiel krijgt life time award

Ingenieur Clement Hiel, die aan de VUB studeerde en promoveerde in de elektrotechnische werktuigkunde, kreeg de SAMPE George Lubin Award overhandigd. SAMPE is de Society for the Advancement of Material and Process Engineering. Deze wereldwijde organisatie lauwerde Clement Hiel voor zijn bijdrage in materiaalonderzoek.

Na zijn studie aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en een post-doc in Virginia, heeft Clement Hiel gewerkt voor de National Aeronautics and Space Administration (NASA). Hij startte vervolgens  een onderneming die opdrachten uitwerkt voor de NASA, Boeing en de Amerikaanse luchtmacht.

Clement Hiel is de ontwerper van een radartoren waarvan de onderdelen met een kliksysteem in elkaar worden gezet. Al in 2016 ontving hij hiervoor de prestigieuze Tibbetts-award voor innovatie uit handen van de Amerikaanse president Obama.

IR CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel