VUB AI Experience Center geopend

VUB AI Experience Center geopend

Ambitie is internationaal en multidisciplinair AI-Centrum

Op 21 november 2019 is het AI Experience Center geopend op de Vrije Universiteit Brussel. De universiteit heeft een lange traditie op het gebied van kunstmatige intelligentie en wil die lijn nu doortrekken. Het doel is om een wereldberoemd digitaal innovatiecentrum voor kunstmatige intelligentie te worden, dat de unieke mogelijkheden van AI en Robotica bereikbaar maakt voor bedrijven, starters, non-profits en kenniscentra. Het AI Experience Center is de eerste stap.

In de bijlage vindt u de openingsspeech van rector Caroline Pauwels en onderaan een link naar fotomateriaal van de opening.

De VUB is uniek gepositioneerd om dit AI Experience Center te laten werken: met haar wereldwijd erkende naam op het gebied van AI, haar sterke interdisciplinaire traditie, haar centrale ligging in België en Europa, en haar nauwe banden met mondiale economische spelers en het ecosysteem van Flanders Innovation

Het AI Experience Center is een gezamenlijk project van vier VUB-onderzoeksgroepen: het Artificial Intelligence Lab, Brubotics, SMIT en ETRO, en is gelegen op de VUB-campus Etterbeek. Het is een hightech test-, demonstratie- en ontmoetingsomgeving waar bedrijven, technologische ondernemers, onderzoekers, beleidsmakers en het grote publiek met AI kunnen experimenteren en samenwerken om technologische oplossingen te ontwikkelen en te produceren. Het is hun ambitie om dit AI Fab Lab uit te bouwen tot een volwaardig AI Experience Center samen met de industrie en onderzoekspartners zoals IMEC, het internationaal toonaangevende instituut voor digitale innovatie.

 

Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel