VUB 100% digitaal onderwijs, geen ‘on campus’ activiteiten

VUB 100% digitaal onderwijs, geen ‘on campus’ activiteiten

Van 31/10 t.e.m. 11/11

De Vlaamse overheid heeft besloten dat in de strijd tegen COVID-19 ook het Vlaamse hoger onderwijs 100% digitaal moet. Voor de VUB betekent dit dat er geen fysieke colleges meer plaatsvinden. Ze worden vervangen door digitaal onderwijs. Deze maatregel loopt van zaterdag 31 oktober tot en met woensdag 11 november. 

Naast de fysieke colleges zullen ook de practica en labo’s in het contactonderwijs niet meer doorgaan. Uitzonderingen zijn de stages, die blijven doorgaan zoals gepland en volgens de regels van de sectoren, in onderlinge verstandhouding tussen de stageplaats, onderwijsinstelling en student. Ook de practica, vaardigheidstraining en stages van de opleidingen verpleegkunde, vroedkunde, geneeskunde en kinesitherapie - inclusief de vervolgopleidingen - blijven mogelijk.

 

Kotstudenten

Aan de kotstudenten vraagt de VUB om zelf een keuze te maken tussen op kot blijven of naar huis gaan in die periode, indien mogelijk. Reizen tussen kot en thuis maakt het besmettingsrisico groter; het gevaar bestaat om in verschillende bubbels terecht te komen. Constant wisselen van bubbel is geen goed idee in een fase waarin het virus te sterk aanwezig is en het belangrijk is om de contacten zoveel mogelijk te beperken.

De VUB raadt de Coronalert App sterk aan. Net zoals ze alle studenten en medewerkers op het hart drukt de maatregelen van de overheid strikt op te volgen.

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel