VUB 100% digitaal onderwijs, geen ‘on campus’ activiteiten

Van 31/10 t.e.m. 11/11

De Vlaamse overheid heeft besloten dat in de strijd tegen COVID-19 ook het Vlaamse hoger onderwijs 100% digitaal moet. Voor de VUB betekent dit dat er geen fysieke colleges meer plaatsvinden. Ze worden vervangen door digitaal onderwijs. Deze maatregel loopt van zaterdag 31 oktober tot en met woensdag 11 november.

Naast de fysieke colleges zullen ook de practica en labo’s in het contactonderwijs niet meer doorgaan. Uitzonderingen zijn de stages, die blijven doorgaan zoals gepland en volgens de regels van de sectoren, in onderlinge verstandhouding tussen de stageplaats, onderwijsinstelling en student. Ook de practica, vaardigheidstraining en stages van de opleidingen verpleegkunde, vroedkunde, geneeskunde en kinesitherapie - inclusief de vervolgopleidingen - blijven mogelijk.

Kotstudenten

Aan de kotstudenten vraagt de VUB om zelf een keuze te maken tussen op kot blijven of naar huis gaan in die periode, indien mogelijk. Reizen tussen kot en thuis maakt het besmettingsrisico groter; het gevaar bestaat om in verschillende bubbels terecht te komen. Constant wisselen van bubbel is geen goed idee in een fase waarin het virus te sterk aanwezig is en het belangrijk is om de contacten zoveel mogelijk te beperken.

De VUB raadt de Coronalert App sterk aan. Net zoals ze alle studenten en medewerkers op het hart drukt de maatregelen van de overheid strikt op te volgen.

CO
Sicco Wittermans