Voorstelling “Tweede taalbarometeronderzoek van de Brusselse Vlaamse Rand”

Voorstelling “Tweede taalbarometeronderzoek van de Brusselse Vlaamse Rand”

Woensdag 26 juni 2019 – 10u - VAC Herman Teirlinck – Havenlaan 88, 1000 Brussel

Beste journalist,

Door haar internationale uitstraling als Europese hoofdstad, is Brussel een mengelmoes van verschillende culturen en talen. In hoeverre straalt dat multiculturele karakter ook uit naar de Vlaamse Rand? Welke talen worden er waar en wanneer gesproken?

VUB-professor Rudi Janssens van BRIO en gespecialiseerd in meertaligheid en taalbeleid in Brussel, peilde daarom met zijn tweede Taalbarometer van de Vlaamse Rand naar de taalkennis, het taalgebruik en de taalattitudes van een representatief staal van de volwassen inwoners uit de 19 gemeenten van de Vlaamse Rand. Het is een vervolg op het onderzoek uit 2014.

U bent van harte uitgenodigd op de persvoorstelling van de taalbarometer door Rudi Janssens op woensdag 26 juni om 10u. De voorstelling gaat door in het VAC Herman Teirlinck op de Havenlaan 88, 1000 Brussel. U kan zich zowel inschrijven voor de voorstelling van de taalbarometer (10u00-11u30) als voor de netwerklunch nadien (11u45 – 12u45): http://www.vlaamserand.be/inschrijvingsformulier-voorstelling-taalbarometer.  U kan uw komst ook gerust bevestigen bij Sicco Wittermans, persrelaties VUB (sicco.wittermans@vub.be of 02/629 21 37)

Contacteer ons
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel