Vluchtelingen als geopolitiek wapen

Vluchtelingen als geopolitiek wapen

Sammy Mahdi geeft gastcollege op VUB

Op 22 maart geeft Sammy Mahdi, VUB-alumnus en staatssecretaris voor Asiel en Migratie, een gastcollege over het thema “Vluchtelingen als geopolitiek wapen”. Door de geopolitieke situatie in Oekraïne en de stroom aan vluchtelingen die dat met zich meebrengt, is dit topic brandend actueel. Sammy Mahdi houdt het gastcollege op uitnodiging van VUB-professor Alexander Mattelaer.

Dit college zal op de campus Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus in Elsene doorgaan van 18u tot 20u in gebouw I, auditorium i.2.03, en sluit als extracurriculaire sessie aan bij het mastervak International Security and Strategic Studies van de masteropleiding Global Security and Strategy van de Brussels School of Governance (VUB). Het college is toegankelijk voor alle studenten.

ES CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel