Usquare.brussels in opbouw

Usquare.brussels in opbouw

De minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Rudi Vervoort,  de rector ad interim van de VUB Jan Danckaert, de rector van de ULB Annemie Schaus en de directeur van de Maatschappij voor Stedelijke Inrichting Gilles Delforge nodigen u graag uitvoor een bezoek aan de werken op site van Usquare.brussels (met een focus op de recuperatie van materialen en het hergebruik ter plaatse)  en voor een blik op de voortgang van de reconversie van de voormalige Fritz Toussaintkazerne waarvan het aantal werven dit jaar zal toenemen.

Met de deelname van de burgemeester van Elsene, Christos Doulkeridis, een vertegenwoordiger van het directoraat-generaal Regionaal en Stedelijk Beleid van de Europese Commissie (DG REGIO), Carlo Girlanda, en vertegenwoordigers van de ontwerpers en aannemers die zijn betrokken bij de huidige werken.

Praktisch

  • Wanneer: woensdag 11 mei 2022 om 13:00
  • Waar: site van Usquare.brussels, ingang: Fritz Toussaintstraat 8, 1050 Brussel
  • Afspraak: voor de manege (gebouw M)  
  • Verplicht: platte, stevige schoenen bij een bezoek aan de werf en bezichtiging van de recuperatie van materialen:

Inschrijving vóór 10 mei om 12:00 bij Hoofd Communicatie en Territoriale Marketing sau-msi.brussels: [email protected]

Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Redacteur externe communicatie en nieuws
Story image

 

 

 

 

 

CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel