Uitnodiging inauguratie kunstwerk Ab Chao - LaMouseion

Uitnodiging inauguratie kunstwerk Ab Chao - LaMouseion

Installatie Koen Vanmechelen op Vrije Universiteit Brussel

Kunstenaar Koen Vanmechelen en Vrije Universiteit in Brussel onder leiding van Rector Caroline Pauwels, hebben het genoegen u uit te nodigen voor de inauguratie van de nieuwe installatie Ab Chao - LaMouseion, ingehuldigd op de Vrije Universiteit Brussel, campus-Etterbeek.

Het kunstwerk komt voort uit een intense samenwerking tussen Vanmechelen en VUB en ULB, rond LaMouseion; een gedurfd denkexperiment met en voor jongeren dat past binnen de filosofie en ruime geschiedenis van de VUB die kunst en wetenschap verbinden.

Vanmechelens nieuwe installatie maakt deel uit van het Humanistisch Sculpturenpark, het uniek openluchtmuseum met permanente en tijdelijke kunstcollecties.

De inauguratie vindt plaats op zaterdag 23 oktober om 11:00 uur in het Circulair Retrofit Lab op de VUB-campus in Etterbeek.

Ab Chao - LaMouseion is een levende en groeiende installatie die LABIOMISTA, Vanmechelens evoluerende kunstwerk over de mix van het leven in Genk, verbindt met Brussel. Op de iconische Willy Van Der Meeren studentenwoningen, plaatst de kunstenaar twee gigantische eieren en neon installaties. Ze verwijzen naar de kennisboxen van LaMouseion op LABIOMISTA, waar de AB OVO neons het begin van het project inluiden. Het binnenplein wordt omgevormd tot een centrale tuin met een grote variëteit aan kruiden, (fruit)bomen en planten. “Het is uit de dans van orde en chaos dat leven en innovatie kunnen ontstaan,” aldus Vanmechelen.

Meer informatie vindt u op:

 https://labiomista.be/lamouseion_protectedparadise

https://www.vub.be/humanistisch-sculpturenpark#permanente-sculpturen

Of u kan contact opnemen met:

  • Lynn Tytgat (coördinator weKONEKT.brussels): 0485111929
  • Goele Schoofs (process manager Studio Koen Vanmechelen): [email protected]

 

Praktisch:

Zaterdag 23 oktober om 11.00 uur

Circulair Retrofit Lab, Pleinlaan 2, 1050 Brussel
Inschrijven kan per mail naar mevrouw Lara Loi [email protected]

Rector Pauwels en Koen Vanmechelen zijn beschikbaar voor een interview via persrelaties VUB.

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel