UAntwerpen, UGent en VUB brengen levenslang leren dichterbij

UAntwerpen, UGent en VUB brengen levenslang leren dichterbij

Persuitnodiging: Digitale persconferentie op 30 juni om 11 uur

We willen u als journalisten van harte uitnodigen voor de persconferentie van 30 juni die start om 11 uur. UAntwerpen, UGent en VUB gaan samenwerken op het vlak van levenslang leren en richten hiervoor Nova Academy op. Onder Nova Academy zullen verschillende gemeenschappelijke (opleidings-)initiatieven worden uitgebouwd. Het eerste resultaat daarvan is de lancering van een gemeenschappelijk platform levenslang leren waarop het aanbod van de drie universiteiten doorzoekbaar wordt gemaakt en gecommuniceerd naar iedereen die wil bijleren.

Tijdens de digitale persconferentie spreken de rectoren Rik Van de Walle (UGent), Herman Van Goethem (UAntwerpen) en Caroline Pauwels (VUB) over hun samenwerking. Zij verwelkomen u graag.

Indien u interesse heeft om deze live te volgen, gelieve contact op te nemen met Sicco Wittermans via mail of telefoon. U krijgt dan alle praktische informatie en een deelnamelink toegestuurd.

 

Story image

 

Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel

 

CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel