Tweede zittijd VUB op maandag 10 augustus van start

Tweede zittijd VUB op maandag 10 augustus van start

Universiteit neemt opnieuw alle maatregelen voor examens tijdens corona

Maandag 10 augustus start op de VUB de tweede zittijd. Aangezien de coronacrisis nog steeds woedt, worden net zoals tijdens de vorige examenperiode de nodige maatregelen in acht genomen. Studenten moeten overal op de campus een mondmasker dragen, ook tijdens het afleggen van het examen. Voor studenten die terugkeren van een vakantie in een oranje of rode zone, verplaatst de universiteit de examens of voorziet ze indien mogelijk een digitaal alternatief.

Vicerector Onderwijs- en Studentenbeleid Jan Danckaert: “De examenvormen van juni werden behouden, en de examens van de januari zittijd werden ook aangepast aan de corona situatie. De voorzorgsmaatregelen zoals o.a. het permanent dragen van een mondmasker helpen voorkomen dat het virus zich verder verspreidt.”

Externe locaties

Sommige examens gaan net zoals in juni door in het Kon. Museum Kunst & Geschiedenis in het Jubelpark. Ook op de campussen te Etterbeek en Jette zelf zijn er extra examenlocaties voor­zien, o.a. in twee sporthallen en in practicumzalen. Overal gelden dezelfde voorzorgsmaatregelen.

Met deze extra ruimtes verzekert de universiteit dat de nodige maatregelen in acht worden genomen zodat de studenten in alle rust en veiligheid hun examens kunnen afleggen: de locaties bieden vol­doende ruimte om de sociale afstand te garanderen, zijn vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en worden na elke examensessie grondig gereinigd en ontsmet.

Voor wie nog op zoek is naar een studieplek voor de herexamens, heeft de VUB een aantal veilige plekken in Brussel opgelijst. Studenten kunnen het overzicht raadplegen via de website van de VUB. Ook zij die een rustige examenplaats op de VUB-campus zelf nodig hebben, kunnen die (online) aanvragen.

 

Noot voor de pers:

U kan uiteraard beelden maken van de verschillende examenlocaties op en naast de VUB-campus.  Vicerector Jan Danckaert is beschikbaar om bijkomende toelichting geven. Voor meer informatie en afspraken kan u terecht bij Sicco Wittermans, Woordvoerder VUB.

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel