Tim Cook, CEO van Apple, spreekt op CPDP 2021 op Internationale Dag van de Gegevensbescherming

Tim Cook, CEO van Apple, spreekt op CPDP 2021 op Internationale Dag van de Gegevensbescherming

Cook zal samen met regelgevers, privacyvoorvechters, academici en tech leiders de belangrijkste technologische kwesties van dit moment bespreken.

Apple CEO Tim Cook zal op donderdag 28 januari een toespraak houden tijdens de Computers, Privacy & Data Protection Conference van dit jaar: Enforcing Rights in a Changing World. De virtuele conferentie - VUB-initiatief in Brussel, België - is een van de belangrijkste internationale conferenties over privacy en technologie, waaraan leiders uit de academische wereld, de overheid, het maatschappelijk middenveld en de particuliere sector deelnemen. Voor meer informatie: https://www.cpdpconferences.org

Tim Cook zal om 17.15 uur CET zijn opwachting maken aan het begin van het panel getiteld "A Path to Empowering User Choice and Boosting User Trust in Advertising", waaraan zullen deelnemen: 

  • John Edwards, New Zealand Privacy Commissioner
  • Marcel Kolaja, Vice President of the European Parliament
  • Lucy Purdon, Policy Director, Privacy International
  • Marshall Erwin, Chief Security Officer, Mozilla
  • Jane Horvath, Senior Director for Privacy, Apple

Tim Cook

Als CEO en lid van de raad van bestuur van Apple heeft Tim toezicht gehouden op de introductie van enkele van 's werelds meest innovatieve producten en diensten. Hij heeft zich sterk gemaakt voor inclusie en diversiteit bij Apple, door te investeren in codeerprogramma's en onderwijskansen voor studenten van alle leeftijden en achtergronden, en door ervoor te zorgen dat de technologie van Apple voor iedereen toegankelijk is. Tim heeft zich sterk gemaakt voor privacy als een fundamenteel mensenrecht. Vanuit de overtuiging dat de beste producten ter wereld ook de beste producten voor de wereld moeten zijn, voorziet Apple zijn gebouwen wereldwijd voor 100 procent van duurzame energie en helpt het zijn hele toeleveringsketen om hetzelfde te doen, waarbij het ambitieuze doel is om een gesloten productieketen op te zetten waarin geen materialen meer aan de aarde worden onttrokken.

Sinds Tim CEO is geworden, heeft Apple een programma opgezet om donaties van werknemers te verdubbelen en zijn samenwerking met non-profitorganisaties als Malala Fund en (RED) verder geïntensiveerd. Recentelijk heeft Apple in het kader van de COVID-19-reactie tientallen miljoenen maskers ingekocht en wereldwijd aan medisch personeel geleverd, en heeft het bedrijf miljoenen gelaatsschermen ontworpen, geproduceerd en aan medische professionals in de frontlinie geleverd.

Instructies voor media die de toespraak van Tim Cook willen bijwonen

De toespraak vindt plaats in de Grande Halle online om 17.15 CET.
Er zal een live-streaming van de toespraak zijn, die hier bekeken kan worden: https://www.youtube.com/user/CPDPConferences
Maar u kunt zich ook inschrijven voor de conferentie via de volgende link:https://na.eventscloud.com/ereg/newreg.php?eventid=574455&categoryid=3820033 om een toegangscode voor de conferentie te krijgen.

Let op: een officiële perskaart is verplicht. Als u geen perskaart hebt, upload dan een bewijs dat u in opdracht werkt van een officieel mediakanaal.

Als u problemen ondervindt bij de registratie, kunt u contact opnemen met: [email protected]

DE CPDP PRESS SECTIE

 

 

RC CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel