Opening academiejaar 2018-2019 op 25 september in Bozar vanaf 13:30

Opening academiejaar 2018-2019 op 25 september in Bozar vanaf 13:30

The beauty of science

Wetenschap is wijsheid, wetenschap is kracht en wetenschap is schoonheid. Daarom zetten we de wetenschap centraal op het podium van de academische openingszitting 2018-2019. Wij nodigen u als pers graag uit voor de academische opening op dinsdag 25 september 2018 om 13u30 in BOZAR, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel. 

Een duurzaam beleid voeren is een belangrijke ambitie van de VUB. Ook dit jaar trekken academici en studenten samen in een fietskaravaan van de campus in Etterbeek naar Bozar. De fietsstoet met Caroline Pauwels vertrekt om 12u00 bij het rectoraatsgebouw op de Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus in Etterbeek.

Programma

  • Boodschap van de studenten
  • ​Multimediale evocatie van de wijsheid, de kracht en de schoonheid van wetenschap, Jean Paul Van Bendegem, Herman Tournaye & Ann Dooms
  • Academische openingsrede door Caroline Pauwels, rector VUB
  • Muziek door Patrick Riguelle & Jan Hautekiet
  • Dans door Michiel Vandevelde

Na de academische opening bouwen we onze traditionele receptie voor het eerst om naar een openluchtfeest in het Warandepark. Deze keer niet helemaal gratis. Want voor de gelegenheid werken we samen met Brusselse partners uit de sociale economie die zorgen voor drankjes en hapjes aan democratische prijzen voor goede doelen.

Zwangere Guy, Juicy en DC Salas zorgen voor het muzikale vuurwerk. Een echt duurzaam initiatief dus in het mooiste park van Brussel in samenwerking met het KultuurKaffee, VGC, Erasmushogeschool Brussel en deMens.nu. Allemaal in het kader van weKONEKT.brussels, het verbindende project van de VUB met de hoofdstad.

Let op: we starten dit jaar vroeger dan anders, om 13.30u.

Contacteer ons
Sicco Wittermans Persrelaties, Persrelaties VUB
Sicco Wittermans Persrelaties, Persrelaties VUB
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel