Team \'Sal & Co\' uit Heverlee wint denderende finale Wiskunnend Wiske

Team \'Sal & Co\' uit Heverlee wint denderende finale Wiskunnend Wiske

Spannend tot op het einde

Het team ’Sal & Co’, bestaande uit zesdejaarsstudenten van het Sint-Albertus College van Heverlee, heeft op pi-dag de trofee van Wiskunnend Wiske veroverd. In een spannende finale, die werd gespeeld op de Etterbeekse campus van de Vrije Universiteit Brussel, haalden ze het van de Bezeten Bevegemmers (3de plaats, OLV-College campus Bevegem-Zottegem) en de Pietagooras Pansies (vijfdejaarsstudenten van het Sint-Albertuscollege Heverlee).

Het Sint-Albertus College van Heverlee moet iets hebben met Wiskunnend Wiske. Niet alleen bezetten de teams uit Heverlee dit jaar de eerste en de tweede plaats van de wedstrijdfinale (respectievelijk met 42,75 en 42 punten op een totaal van 50 punten), de winnaars van dit jaar waren ook verleden jaar al de winnaars. Waarmee niet gezegd is dat ze geen vette kluif hadden aan de zesdejaarsstudenten van de Bezeten Bevegemmers. Die hielden lange tijd stevig tred met hun concurrenten uit Heverlee, en strandden uiteindelijk op een meer dan verdienstelijk puntentotaal van 38,5 op 50.

Met de finale van vandaag eindigde de negende editie van de Wiskunnend Wiske Wedstrijd. Het geesteskind van VUB-alumna en wereldberoemde natuur- en wiskundige Ingrid Daubechies mag dus gerust een knalsucces genoemd worden. Dit valt ook af te lezen uit het aantal deelnemers aan de voorbije finale: niet minder dan 379 scholieren uit het vijfde en zesde secundair kwamen er uit alle hoeken van Vlaanderen voor afgezakt. Ook de voorbije jaren was de opkomst massaal.

Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel

 

 

Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel