“Symposium Medische Wereld” – grootste medische congres van België

“Symposium Medische Wereld” – grootste medische congres van België

11 mei 2019 – 8u30 – Brussels Health Campus – Laarbeeklaan 103 – Auditorium Brouwer

Op zaterdag 11 mei 2019 gaat het “Symposium Medische Wereld” door op de Brussels Health Campus (VUB) in Jette. Het kruim van de Belgische medische wereld, vooraanstaande politici (zoals Maggie De Block, Bart Staes en Guy Van Hengel) en bekende koppen (Eddy Merckx en Anuna De Wever) komen er samen rond de laatste trends, issues en toekomst van de gezondheidszorg in ons land. U bent daar uiteraard van harte op uitgenodigd. Het volledige programma vindt u terug op de website, met de volgende hoogtepunten: 

  • Debat “Euthansie bij psychisch lijden” uit oogpunt van een katholieke, vrijzinnige, islamitische en joodse dokter met onder meer prof. Wim Distelmans (VUB)
  • Lezing en debat over de invloed van Milieu op onze gezondheid met klimaatactiviste Anuna De Wever, Bart Staes (Groen) en experten uit verschillende domeinen
  • Debat Baby's op maat tegen betaling  met enkele tenoren, waaronder fertiliteitsexpert prof. De Brucker (VUB/UZ Brussel).
  • Debat over de rechten en plichten van patiënten met onder meer Guy Van Hengel
  • Kopstukkendebat gezondheidszorg, in aanloop naar de verkiezingen op 26 mei, met onder meer minister van Sociale Zaken & Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD), John Crombez (sp.a.), prof. dr. Petra De Sutter (Groen), Valerie Van Peel (N-VA), Bianca Debaets (CD&V) en Peter Mertens (pvda).

’s Avonds is er nog een networking event vanaf 17u, en het symposium wordt feestelijk afgesloten met een avondfeest in de Plantentuin in Meise (om 18u).

Het Symposium Medische Wereld vindt plaats op de campus van de Vrije Universiteit Brussel in Jette op de Brussels Health Campus - Laarbeeklaan 103 in het auditorium Brouwer. Komt u graag langs? Gelieve uw komst te bevestigen bij Ben De Brucker - bdebruck@vub.ac.be - 0498/03.71.73

Contacteer ons
Sicco Wittermans Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel