Surrealisme op Academische Opening VUB (26 september 2017)

Rector for one week Jana Goyvaerts opent mee

‘Pas si sûr ce réalisme’, is het thema van de academische opening 2017-2018 van de Vrije Universiteit Brussel. De officiële start van het academiejaar vindt dit jaar opnieuw plaats in BOZAR (Paleis voor Schone Kunsten) in het hart van de hoofdstad. Wij willen u van harte uitnodigen voor de opening. De zitting op dinsdag 26 september start om 14u00 stipt. U kunt zich aanmelden bij het onthaal van BOZAR. Rector for one week, studente Jana Goyvaerts, neemt een deel van de academische openingsrede van rector Caroline Pauwels voor haar rekening.

Rector Caroline Pauwels zal in haar openingsrede een pleidooi houden voor meer utopie in de wereld en in de wetenschap. Wie beter dan Brusselse trots Arno, kan dit muzikaal onderstrepen? De academische opening van de Vrije Universiteit Brussel vindt plaats in de schitterende Henri Le Boeufzaal van BOZAR. Een fietskaravaan met studenten, professoren, wetenschappers – inclusief Caroline Pauwels en Jana Goyvaerts - vertrekt om 13u00 vanaf de VUB-campus in Etterbeek richting centrum. Ze komen rond 13u15 aan op het Paleizenplein.

Programma

  • Uw gastvrouw: Annabelle Van Nieuwenhuyse
  • Welkomstwoord: Sophie Lauwers, BOZAR
  • Boodschap van de studenten: Jimmy Hendry Nzally en Daniel Van Den Broecke
  • Academische openingsrede: prof. Caroline Pauwels, rector VUB
  • Dit is geen eredoctoraat voor René Magritte
  • Muziek: miniconcert Arno

Receptie in Bozar

Aansluitend vindt een receptie plaats met ‘De verdwenen Magrittes’, een unieke tentoonstelling van kopieën van vernietigde schilderijen van Magritte (i.s.m. René Magritte Museum – Jette).

Academische opening 14u00, 26 september

Onthaal BOZAR

Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel

Heeft u specifieke wensen, wilt u spreken met rector Caroline Pauwels of met Jana Goyvaerts, dan kunt u contact opnemen met de persrelaties.  Na het officiële deel is er gelegenheid om rector Caroline Pauwels te interviewen. U kunt zich daarvoor ook tot de persrelaties wenden.

Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel