Studentenhuisvesting Brussel

Studentenhuisvesting Brussel

26 april 2022 van 10 tot 12u30

Story image

Elk jaar komen er meer studenten naar Brussel, terwijl Brussel nu al een tekort aan studentenhuisvesting heeft. Bovendien zijn de huurprijzen van koten in Brussel de hoogste van het land en zijn de minimumnormen en de kwaliteitseisen niet afgestemd op de noden van studentenhuisvesting.  

Brik en haar partners VUB, Erasmushogeschool Brussel, Odisee Brussel, LUCA- School of Arts en KU Leuven campussen Brussel hebben daarover een reeks aanbevelingen klaar. We delen ze graag met je op dinsdag 26 april 2022 van 10 tot 12u30 in de gloednieuwe studentenhub De Post (Muntcentrum, Bisschopsstraat 26) in Brussel. 

Schrijf je hier in

Ontdek het programma

Vragen? Contacteer Liesbeth Bernolet, projectmedewerker bij Brik  – 0485/68.73.21.

 

Brik – Student in Brussel vzw isde servicedesk voor studenten in Brusselen biedt hen een waaier aan diensten over studeren in de hoofdstad. Brik werkt aan de promotie van Brussel als aantrekkelijke leef- en studentenstad en behartigt de belangen van het hoger onderwijs. 

​Brik beheert de Brusselse kotzoeker
MyKot, een database met 3.128 studentenkamers in Brussel die verhuurd worden door hogeronderwijsinstellingen, door Brik zelf en door privé-eigenaars, in samenwerking met Platforme Logement Etudiant (PLE).

Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Redacteur externe communicatie en nieuws

 

CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel