Soudal Brussels Universities Cyclocross in Etterbeek gaat door op 13 februari

Soudal Brussels Universities Cyclocross in Etterbeek gaat door op 13 februari

Geen publiek vanwege coronapandemie

De vierde editie van de Brussels Universities Cycloross vindt plaats op VUB Main Campus in Etterbeek op zondag 13 februari 2022. Omwille van coronaveiligheid en verlenging van de periode waarin inhaalexamens plaatsvinden, gaat de cyclocross door zonder publiek, heeft de VUB samen met organisator Golazo besloten. De Brussels University Cross kan uiteraard wel gevolgd worden op televisie.

Vorig jaar stonden Toon Aerts en Ceylin del Carmen Alvarado op het hoogste schavot. Dit jaar bestaat het programma uit 4 wedstrijden: Junioren Heren (11u), U23 (12u), Elite Dames (13u45), Elite Heren (15u). Alle wedstrijden zijn te volgen op Sporza.

De omnikrongolf zorgde ervoor dat veel studenten ziek werden of in quarantaine moesten op de dag van een examen. VUB wil alle studenten de kans te bieden om op een coronaveilige manier inhaalexamens te doen. We verlengden daarom de periode voor inhaalexamens tot 20 februari.

De VUB hoopt vanaf 2023 opnieuw te kunnen aanknopen met een sfeervolle campus vol publiek voor de vijfde editie van de Soudal Brussels Universities Cross.

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel