Save the date: Lezingen “Ons brein en bewustzijn”

Save the date: Lezingen “Ons brein en bewustzijn”

Dinsdag 17 maart 2020 – 13u30 – Brussels Health Campus (Auditorium P. Brouwer), Laarbeeklaan 103, 1090 Jette

Beste journalist,

Naar aanleiding van “Brain Awareness Week” organiseren het Center for Neuroscience van de VUB, UPV, Humanistisch Verbond op 17 maart as de publiekslezing “Ons brein en bewustzijn”. Tal van experts op vlak van neurowetenschappen zullen met verschillende korte talks het publiek wegwijs maken in het raadsel van het menselijke bewustzijn. Zo zal onder meer ingegaan worden op wat bewustzijn precies is, wat er gebeurt in ons bewust zijn bij slapen en dromen, de impact van hypnose op het bewustzijn, en bewustzijn en coma tijdens hersenaandoening, neurochirurgie en anesthesie. Het volledige programma vindt u onderaan.

U bent uiteraard van harte uitgenodigd op deze lezingen. Komt u langs? Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen bij Sicco Wittermans, persrelaties VUB (sicco.wittermans@vub.be of 02/629 21 37).

Programma:

  • 13.30u Verwelkoming en moderator - prof. Sebastiaan Engelborghs (directeur C4N VUB)
  • 13.40u “Het raadsel van ons bewustzijn”-  prof. Eric Kerckhofs (C4N VUB)
  • 14.00u “Wat gebeurt er in ons bewustzijn bij slapen en dromen?” - Prof. Olivier Mairesse (C4N VUB)
  • 14.20u “Wat doet (medische) hypnose met het bewustzijn?”-  Dr. Tania Mahler (Univ.Kinderziekenhuizen Koningin Fabiola en UZBrussel)
  • 14.40u artistieke entracte: balletopvoering - Junior Ballet Antwerp (Seasons 4.0, Max Richter)
  • 15.00u - koffiepauze
  • 15.30u “Bewustzijn en coma tijdens hersenaandoeningen, neurochirurgie en anesthesie”- Dr. Samuel Klein (neurochirurg UZBrussel)
  • 15.50u “Ons bewustzijn in relatie met anderen” - prof. Frank Van Overwalle (C4N VUB)
  • 16.10u Afronding

 

Praktisch:

Dinsdag 17 maart 2020, 13u30

Brussels Health Campus (VUB) – Auditorium Brouwer

Laarbeeklaan 103, 1090 Brussel

 

Voor meer informatie over het event of inschrijvingen:

Eric Kerckhofs

eric.kerckhofs@vub.be

02 477 45 27  of  0484 40 45 09

GF
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën en acties samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel