Save the Date: Academische Opening VUB 2020-2021, 'Urban Engaged University'

Save the Date: Academische Opening VUB 2020-2021, 'Urban Engaged University'

Dinsdag 22 september 2020 – 15u – Brussel

Op 22 september trapt de VUB haar 51ste academiejaar feestelijk (én coronaproof) af met events, optredens en toespraken op maar liefst zes verschillende locaties in Brussel, waaronder de Ancienne Belgique, rond het centrale thema “Urban Engaged University”.

In de AB geeft rector Caroline Pauwels haar openingstoespraak waar ze haar plannen voor haar tweede ambtstermijn bekend maakt en het academiejaar officieel opent. Het volledige programma en locaties vindt u op onze website.

U bent uiteraard van harte welkom op de Academische Opening op 22/9. Om praktische redenen vernemen we graag vooraf of u langskomt. Caroline Pauwels is ook beschikbaar voor interviews. Komt u langs of wenst u een gesprek met de rector? Neem dan contact op met Sicco Wittermans, VUB persrelaties (sicco.wittermans@vub.be of 0473/96 41 37).

 

 

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel