Regenboogpaden aan de VUB

Regenboogpaden aan de VUB

VUB-alumna Elke Van den Brandt huldigt in

In het kader van de LGTBQI+ maand of Pride-maand nam de Vrije Universiteit Brussel het initiatief om een aantal zebrapaden aan haar campus in Etterbeek om te vormen tot regenboogpaden. De VUB maakt hiermee het duidelijke statement dat de universiteit specifiek, en Brussel in het algemeen, een plaats is waar iedereen welkom is, en liefde een individuele keuze is. In samenwerking met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werden zebrapaden op de Pleinlaan, de Generaal Jacqueslaan en de Triomflaan geschilderd in de regenboogkleuren.

De rainbow-zebrapaden werden strategisch aangelegd bij het ingangspunt van de Main Campus. De VUB wil aan alle passanten van de campus duidelijk maken dat ze zo inclusief mogelijk is en iedereen haar campus wil verwelkomen. De VUB neemt ook deel aan de campagne sharethecolor

VUB-rector ad interim Jan Danckaert zal, in aanwezigheid van minister van mobiliteit en VUB-alumna Elke Van den Brandt en schepen Yves Rouyet, de zebrapaden inhuldigen.

Datum: woensdag 18 mei 2022, 15u

Locatie: Campus VUB, Pleinlaan 2, Elsene

Graag een seintje als u wenst langs te komen.

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel