Rectorkandidaten VUB in debat

Rectorkandidaten VUB in debat

Verkiezingsdebatten op 19 en 20 mei

De rectorkandidaten Jan Danckaert en Dirk Devroey gaan donderdag 19 mei (in aula QA op de VUB Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus Etterbeek) en op vrijdag 20 mei (in auditorium Brouwer op de VUB Health Campus in Jette) met elkaar in debat. Zij zullen het publiek, bestaand uit academici, studenten en medewerkers van  de VUB, proberen te overtuigen van hun toekomstvisie voor de universiteit.

Beide debatten starten om 12 uur en eindigen om 13u45. De twee kandidaten zullen de krachtlijnen van hun beleidsplan uiteen zetten, met elkaar in discussie gaan en vragen uit het publiek beantwoorden.

Vanaf maandag 6 juni tot maandag 20 juni kunnen stemgerechtigden elektronisch hun stem uitbrengen. Zoals in 2016 en 2020 het geval was, mogen opnieuw alle personeelsleden van VUB en UZ Brussel én alle VUB-studenten deelnemen aan de rectorverkiezing. Op dinsdag 21 juni 2022 zal de winnaar van de rectorverkiezingen bekend worden gemaakt. Hij zal de universiteit vier jaar lang leiden. Meer informatie vindt u op www.vub.be/rectorverkiezing. Daar staan ook bio’s van Jan Danckaert en Dirk Devroey, plus de beleidsplannen die ze voor de VUB hebben.

Contactgegevens voor interviews kunt u verkrijgen via de persrelaties van de VUB.

CO
Contacteer ons
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Sicco Wittermans
Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel