Rector Caroline Pauwels, filosoof Jean Paul Van Bendegem en robotprof Bram Vanderborght op de boekenbeurs

Rector Caroline Pauwels, filosoof Jean Paul Van Bendegem en robotprof Bram Vanderborght op de boekenbeurs

Ontdek de nieuwste collectie boeken van VUB-ers

De herfstvakantie staat voor de deur en dat betekent dat de Antwerpse boekenbeurs uit de startblokken schiet. Elk jaar lokt het evenement duizenden bezoekers. Dit jaar zullen er ook VUB’ers van de partij zijn om hun boeken te vertegenwoordigen. En dat zijn niet de minsten: rector Caroline Pauwels, filosoof Jean Paul Van Bendegem en robotprof Bram Vanderborght. Hier een overzicht van de momenten waarop ze acte de présence geven.

 

 • Homo roboticus (29/10: 11u30)
  Zullen robots ons werk afpakken? Wordt een robot je beste vriend? Krijgt de robot een license to kill? Wat als atleten robots worden? Homo Roboticus kijkt met een uniek perspectief naar artificiële intelligentie en robotica: hoe kunnen mensen en robots samenleven?’Dit boek bundelt de antwoorden van meer dan 50 academici op 30 pertinente vragen. Bram Vanderborght, An Jacobs en Katleen Gabriels brengen Scribit mee. Maak kennis met de robot. Homo Roboticus werd genomineerd voor de Jaarprijs wetenschapscommunicatie.

 

 • Wonderlust (02/11: 14u30)
  In Wonderlust. De kunst van een mooi leven hebben Pat Donnez, Jean Paul Van Bendegem & Caroline Pauwels het over verwondering en levenskunst. In het boek geven zij de lezers 14 spelregels voor een mooier leven. Speciaal voor de Boekenbeurs doen zij dat live. Leef het leven in het volle besef van de eindigheid, koop altijd dure schoenen in de uitverkoop en neem nooit een paraplu mee, zeker niet als het regent.

 

 • De sociaaldemocratie is doodziek (02/11: 15u30)
  Is er nog een geloofwaardig politiek links alternatief mogelijk? Vincent Scheltiens schetst de historische contouren van de politieke crisis waarin de sociaaldemocratie vandaag verkeert. Niet in staat zich aan te passen aan de veranderde tijd en de neoliberale wereldorde, verloor de sociaaldemocratie haar geloofwaardigheid. Maar wat nu? Vincent Scheltiens stelt niet alleen de diagnose, maar zoekt ook naar remedies, samen met spraakmakende spa’ers Louis Tobback en Conner Rousseau.

 

 • ‘Anoniem’ is een vrouw (11/11: 10u30)
  Op 11 november is het Nationale Vrouwendag. Het ideale moment om stil te staan bij gendergelijkheid en feminisme vandaag. Van #metoo, over strengere abortuswetten in de VS en beperkte straffen voor seksueel geweld in eigen land, tot onbetaalde zorgtaken en de combinatie werk en gezin. Genoeg stof tot nadenken! Dat doen we samen met auteurs en uitgeverijen die in 2019 boeken uitbrachten over aan feminisme gelinkte thema’s. Charlie Magazine leidt het gesprek in goede banen.
Contacteer ons
Sicco Wittermans Woordvoerder, Persrelaties VUB
Sicco Wittermans Woordvoerder, Persrelaties VUB
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel