“Project B” voor Brussel gaat opnieuw van start

“Project B” voor Brussel gaat opnieuw van start

Van 11 tot en met 29 april weerleggen VUB-masterstudenten vooroordelen over Brussel met pop-up nieuwsredactie “Project B”

Na zes jaar zindert de uitspraak Brussels is a hellhole nog steeds na. De hardnekkige negatieve opvattingen rond de Europese hoofdstad zijn de wereld nog niet uit en het ziet ernaar uit dat die nog even zullen gonzen. Daarom richten VUB-masterstudenten Communicatiewetenschappen naar jaarlijkse gewoonte de pop-up redactie Project B op. Die online nieuwsredactie focust zich op krachtige constructieve nieuwsverhalen over Brussel.

De masterstudenten werpen een verfrissende blik op de hoofdstad door te berichten over thema’s die vaak het nieuws niet halen en door een platform te geven aan Brusselaars die zelden aan het woord komen. Dat doen ze via verschillende formats zoals geschreven interviews en videoreportages.

Brussel barst van creativiteit en is een bron van cultuur en diversiteit. Die kant zetten ze dan ook graag in de kijker. “’t Was eens tijd om wat tegengas te geven aan die negatieve perceptie over Brussel. Daarom nemen we de stereotypen over onze hoofdstad op de korrel vanuit een constructieve inkijk. Zo willen we haar schoonheid aantonen en tegelijk haar potentieel blootleggen” aldus Fien Logghe, masterstudente Communicatiewetenschappen.

Voor elk wat wils

Dit jaar gidst de online nieuwsredactie haar publiek doorheen Brussel en vertelt ze unieke verhalen aan de hand van podcasts, artikels en filmpjes. Project B voorziet een brede waaier aan thema’s die gaan van ondernemerschap, kunst en cultuurhuizen tot het (uitgaans)leven in Brussel. De journalistieke content is gericht op (VUB- en Erasmus)studenten en young professionals. Van 11 tot en met 29 april publiceren de studenten dagelijks content op hun sociale mediakanalen en website.

Website: https://vubprojectb.wixsite.com/projectb

Facebook: https://www.instagram.com/__projectb__/

Twitter: https://twitter.com/_projectb_

TikTok: https://vm.tiktok.com/ZMLmUbuwT/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/project-b-vub

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC41slOFmDnMY8OwVeIbqfAA

---

Contact:

Project B

Pleinlaan 2 – 1050  Brussel

Fien Logghe

[email protected]

ES
Contacteer ons
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel