"Project B" voor Brussel

"Project B" voor Brussel

Van 3 tot 14 mei zetten VUB-Masterstudenten Brussel in positief daglicht met pop-up nieuwsredactie “Project B”

Brussel. De hoofdstad van Europa schiet bij de doorsnee Vlamingen in het verkeerde keelgat, haar reputatie is allesbehalve positief. Terrorisme, criminaliteit, verloedering, gewelddadige jongeren, gewelddadige politie,… aan negatieve termen geen tekort.

De komende twee weken richten VUB-masterstudenten communicatiewetenschappen daarom een online nieuwsredactie op met de focus op krachtige en positieve verhalen uit Brussel. Mathis Voets: “Als studenten aan de VUB ligt deze stad ons nauw aan het hart, en hebben wij als doel om deze prachtige kosmopoliete stad in een positief daglicht te stellen.”

"Project B" is de jaarlijkse pop-up nieuwsredactie van de masterstudenten communicatiewetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel. Centraal in Project B staat Brussel. Via verschillende formats – van geschreven interviews tot videoreportages - bieden de studenten een bijkomende blik op onze hoofdstad. In project B krijgen ook onderbelichte thema’s en Brusselaars die zelden aan het woord komen een plaats.

Sociale cohesie versterken

Voets over project B: “De Brusselaar staat bij ons centraal. Wij willen een stem geven aan mensen die hiertoe anders de kans niet krijgen. Wij willen ook aandacht besteden aan zaken waar de traditionele media minder of geen belangstelling voor heeft. En wij willen meer brengen dan louter informatieve artikels. Een journalistieke organisatie heeft de maatschappelijke verantwoordelijkheid om de samenleving te verbeteren. We vertrekken vanuit brede maatschappelijke problematieken en eindigen altijd op een positieve toon. Actief burgerschap stimuleren is een van onze hoofddoelen. Wij willen met project B de sociale cohesie versterken.”

Van 3 tot en met 14 mei zullen de studenten dagelijks content publiceren op sociale media en website over uiteenlopende topics van cultuur tot klimaat en diversiteit.

Website: https://projectbvub.wixsite.com/projectb

Facebook: https://www.facebook.com/projectb20

Instagram: https://www.instagram.com/__projectb__/

Twitter: https://twitter.com/_projectb_

Contact student: Mathis Steve Voets ([email protected])

ES
Contacteer ons
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel