Persvoorstelling: Fonds Paul De Knop wil overlevingskansen van patiënten met melanoomkanker met immuuntherapie drastisch verbeteren

Nieuw fonds investeert in onderzoek naar en spitstechnologie voor immuuntherapie

Paul De Knop, prorector van de VUB en zelf melanoompatiënt, richt een fonds op om zowel klinisch als fundamenteel onderzoek naar immuuntherapie een stevige duw in de rug te geven. Dit is broodnodig gezien de opmars van deze agressieve vorm van huidkanker. Op de persvoorstelling op woensdag 17 oktober licht hij samen met prof. dr. Bart Neyns, afdelingshoofd Medische Oncologie aan het UZ Brussel, het belang toe van meer middelen voor onderzoek naar cellulaire immuuntherapie.

Deze therapie wint aan belang omdat ze de overlevingskansen van patiënten met een melanoom verhoogt en de levenskwaliteit aanzienlijk verbetert. Melanoomkanker komt steeds vaker voor. De Stichting tegen Kanker registreerde in 2015 in België 2.828 nieuwe gevallen. 

Wij laten u tijdens de persvoorstelling zien hoe onderzoek op wereldniveau en medische spitstechnologie een nieuwe stap vooruit betekenen voor immuuntherapie. Het UZ Brussel is bovendien het eerste academisch centrum in ons land dat daarvoor een nieuw hoogtechnologisch toestel in gebruik neemt.

Omdat de pers ontvangen wordt in de ‘clean room’ waar de werking van het nieuwe toestel getoond wordt, is het aantal plaatsen beperkt. Alvast bedankt om tijdig te laten weten of u aanwezig kunt zijn.

PROGRAMMA

  • 10.45: Onthaal
  • 11.00: Prorector en melanoompatiënt Paul De Knop over de lancering van het fonds
  • 11.15: Prof. dr. Bart Neyns over het belang van fondsen om immuuntherapie verder vooruit te helpen
  • 11.30 – 12.30: Het proces van celtherapie in actie waarbij dendritische cellen uit het bloed worden gefilterd, met toelichting van Ivan Van Riet, wetenschappelijk medewerker op de dienst Hematologie en van de Stamcelbank in het UZ Brussel
     

LOCATIE

UZ Brussel
Hospitalisatiegebouw – Seminariezaal Interne Geneeskunde (Route 304), 3de verdieping
Laarbeeklaan 101
1090 Jette

PRAKTISCHE INFORMATIE

Indien u met de wagen komt, dan kan u gebruikmaken van Parking 1, waarvoor wij u een gratis uitrijkaart bezorgen. Komt u met het openbaar vervoer, stap dan uit aan de bus- en tramhalte ‘UZ Brussel’. U gebruikt best de hoofdingang van het hospitalisatiegebouw en volgt vandaar de pijltjes voor de persbriefing.

INTERVIEWS

Gelieve uw aan- of afwezigheid en vraag naar interviews vooraf te melden aan sarah.g.janssens@vub.be zodat wij individuele interviews kunnen inplannen.

Contacteer ons
Sarah Jansssens Marketing, communicatie & evenementen, Vrije Universiteit Brussel
Sarah Jansssens Marketing, communicatie & evenementen, Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel