Persuitnodiging: VUB verwelkomt 22 nieuwe toonaangevende Fellows

Vrijdag 21 juni 2019 – 16u – Paleis der Academiën – Hertogstraat 1, 1000 Brussel

Beste journalist,

De VUB wil de muren tussen de academische wereld en de samenleving slopen. Ze doet dat onder andere door middel van het Fellowship programma, waarbij vooraanstaande en visionaire personen uit de bedrijfswereld, sport, culturele sector, het middenveld en politiek worden uitgenodigd om zich te aan te sluiten bij de onderwijs- en onderzoeksactiviteiten van de universiteit en drie jaar lang hun visie, kennis en expertise te delen met de universiteit, haar faculteiten, studenten en wetenschappers. Deze kruisbestuiving tussen de academische wereld en de samenleving zorgt ervoor dat innovatieve ideeën tot stand komen en tot uitvoering worden gebracht in onderwijs, wetenschappelijk onderzoek of ondernemerschap.

Op vrijdag 21 juni huldigt de Vrije Universiteit Brussel 22 nieuwe fellows voor de 8ste editie van dit initiatief. Onder de Fellows zijn er enkele opvallende namen zoals stand-up comedian Erhan Demirci, algemeen directeur bij Oxfam-Solidariteit België Eva Smets, CEO van Club Brugge Vincent Mannaerts, oprichter van Golazo Group Bob Verbeeck, Brussels politica Annemie Maes en auteur Dalilla Hermans. Het volledige overzicht van alle Fellows vindt u onderaan deze uitnodiging.

U bent van harte uitgenodigd om de inhulding vrijdag as bij te wonen vanaf 16u, met als blikvanger een keynote van Dalilla Hermans, die volledig in het teken staat van inclusie, diversiteit en de schoonheid van beide. Ozark Henri, die zelf ook VUB-Fellow is, treedt op en zorgt voor een nieuwe klankbeleving. U kan na afloop ook spreken met de kersverse fellows en met VUB-rector Caroline Pauwels over het belang van een nauwe band tussen academie en samenleving. Gelieve uw komst te bevestigen bij peter.van.rompaey@vub.be.

Programma 16u – 18u

• Welkomstwoord door VUB-rector Caroline Pauwels
  • Inleiding door vicerector Hugo Thienpont, Fellowship Coordinator
  • Keynote door Dalila Hermans
    Folding chairs and potlucks: secrets to holding a great party.
  • Uitreiking van de VUB Fellowship-titels
  • Slotwoord door Eddy Van Gelder, voorzitter van de Raad van Bestuur van de VUB
  • receptie en walking dinner.

Nieuwe fellows

Letteren en Wijsbegeerte

• Eva Smets, algemeen directeur Oxfam Solidariteit België

Ingenieurswetenschappen

• Philippe Block, professor aan ETH Zurich, directeur van Swiss National Centre of Competence in Research in Digital Fabrication.
  • Véronique Wendrix, Vice-president Service ABB Benelux

Psychologie en educatiewetenschappen

• Erhan Demirci, stand-up comedian

Recht en Criminologie