Persuitnodiging: VUB stelt nieuwe cultuurwerking en opvolger befaamde KultuurKaffee voor

Dinsdag 21 mei - 10u - Gebouw X – Pleinlaan 2, 1050 Brussel

Beste journalist,

In 2016 werd het legendarische Kultuurkaffee of ‘KK’ van de Vrije Universiteit Brussel – een monument in de Brusselse cultuursector - afgebroken en startte de bouw van een nieuwe en grotere cultuurtoren op de campus in Etterbeek. Ondertussen leidde de cultuurwerking van de VUB een nomadisch bestaan in Brussel.

Nu het einde van de werken nadert en de deuren van de nieuwe culturele hotspot bijna opengaan, nodigt de cultuurdienst van de Vrije Universiteit Brussel u graag uit op de persvoorstelling aanstaande dinsdag waar ze haar nieuwe werking, infrastructuur en naam voorstelt. U krijgt er ook een exclusieve rondleiding in de nieuwe cultuurtoren waar onder meer de opvolger van het KultuurKaffee haar intrek neemt, net als een concertzaal en exporuimte.

Komt u graag langs?
Gelieve uw aanwezigheid te melden bij Jade Corbey (M 0485 36 41 76) - jade.corbey@vub.be.

10.00: Deuren gaan open

10.15: Verwelkoming

10.20: Voorstelling van de nieuwe cultuurwerking, naam en identiteit
Door Lieselotte Vaneeckhaute, coördinator cultuurwerking VUB

10.30: Voorstelling van het nieuwe café
Door Pieter Bonte, uitbater

10.40: Nieuwe en oude stemmen aan het woord
Bart Temmerman (Publiq) & Elise Tumba Kiambi (student-vrijwilliger)

10.50: Preview en rondleiding in de nieuwe cultuurtoren met exporuimtes, event- en concertzaal, café

11.20: Receptie

Meer weten?

Wenst u voor- of nadien een interview met één van de sprekers?
Contacteer:

Jade Corbey
Communicatie & pers, cultuurwerking VUB
T 02 629.23.29
M 0485 36 41 76
E jade.corbey@vub.be

Vrije Universiteit Brussel
Gebouw X, Lokaal X4
1050 Elsene
(Neem ingang 8 van de campus via de Triomflaan - zie plannetje hieronder)