Persuitnodiging: VUB en ULB stellen samen diversiteitsplannen voor

Persuitnodiging: VUB en ULB stellen samen diversiteitsplannen voor

Woensdag 8 januari 2020 om 17u

Beste journalist

U bent uitgenodigd op de voorstelling van het gelijkheidsactieplan van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en het diversiteitsplan van de Université Libre de Bruxelles (ULB) door de rectoren van beide universiteiten, Caroline Pauwels en Yvon Englert, Brussels Minister van Werk Bernard Clerfayt, en directrice van het Brussels Observatorium voor Tewerkstelling en de Diversiteitsdienst van Actiris, Cathy Van Remoortere. De voorstelling vindt plaats aanstaande woensdag 8 januari 2020 om 17u.

Het gaat om de eerste diversiteitsplannen die met de hulp van Actiris in het Brussels hoger onderwijs werden opgesteld.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen door een mail te sturen naar sicco.wittermans@vub.be.

Programma

17u - Onthaal

17u15 – Introductie door Minister Clerfayt

17u20 – Introductie door rectoren Yvon Englert en Caroline Pauwels

17u25 - Cathy Van Remoortere, directrice van het Brussels Observatorium voor Tewerkstelling en de Diversiteitsdienst van Actiris

17u30 – Voorstelling van het ULB-diversiteitsplan

17u40 – Voorstelling van het VUB-gelijkheidsactieplan door Nellie Konijnendijk en Christil Asamoah

17u50 – Officiële ondertekening van beide diversiteitplannen – met fotomoment

18u – Receptie

Adres

Université Libre de Bruxelles (ULB)
Avenue F. D. Roosevelt, 39
1050 Brussel

Wenst u een interview?

Hebt u vragen over het gelijkheidsactieplan van de Vrije Universiteit Brussel? Contacteer sicco.wittermans@vub.be, persverantwoordelijke VUB.

CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën en acties samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel