Persuitnodiging: VUB organiseert STEM-verkenningsdagen om meer jongeren te motiveren voor STEM-richtingen

Persuitnodiging: VUB organiseert STEM-verkenningsdagen om meer jongeren te motiveren voor STEM-richtingen

29 mei – 14u - Oostende

Er moeten meer jongeren afstuderen in de STEM-richtingen (Science, Technology, Engineering, Mathematics). STEM-richtingen zijn immers onontbeerlijk voor onze kenniseconomie. Toch kiezen te weinig leerlingen met de juiste vaardigheden en ingesteldheid hiervoor. Om deze doelgroep te motiveren en te helpen om een STEM-richting aan te vatten, organiseert de Vrije Universiteit Brussel (VUB) deze maand voor de eerste keer op verschillende plaatsen in Vlaanderen STEM-verkenningsdagen.

Op de STEM-verkenningsdag in Oostende op 29 mei kunt u kennis maken met dit initiatief en toelichting krijgen van Professor Dirk Devroey (decaan van de faculteit Geneeskunde), alumna dr. Madieke Maseman en met de deelnemers spreken.

Praktische informatie

· Datum: 29 mei 2024 van 14u tot 16u

· Plaats: De Grote Post, Zaal Telefonie (Oostende)

· Persontvangst: 13u45

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen via Leen.Vandevelde2@vub.be of via +32 471 09 17 24.

 

 

 

Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel