Fighting Stances - 30 maart – 20u00

Fighting Stances - 30 maart – 20u00

VUB-project BXL Living Vechtsportlab, KVS en het Risicovechtsportplatform Vlaanderen boksen in online debat

Beste journalist,

De Vrije Universiteit Brussel, de Koninklijke Vlaamse Schouwburg en het Risicovechtsportplatform Vlaanderen slaan de “bokshandschoenen” in elkaar. De drie partners voeren in drie rondes een debat over het potentieel van harde vechtsporten. Onder andere VUB-rector Caroline Pauwels en VUB-prof. Marc Theeboom, voorzitter van de onderzoeksgroep Sport & Society, laten hun licht schijnen over het thema.  

Het evenement gaat mee uit van VUB-project BXL Living Vechtsportlab, dat een brug wil slaan tussen twee kenniswerelden (wetenschap en praktijk) met als doel om relevante kennis beschikbaar en bruikbaar te maken voor Brusselse vechtsportclubs. Centraal in de werking van het BXL Living Vechtsportlab is het opzetten van nieuwe en versterken van bestaande partnerships met verschillende doelgroepen. Het debat maakt daarnaast ook deel uit van de VUB-weKONEKT-week, die start op maandag 29 maart.

De VUB nodigt u van harte uit om op dinsdag 30 maart 2021 om 20u00 samen met studenten, vechtsporters, wetenschappers en kunstenaars in de virtuele boksring te stappen. Het debat vindt online plaats via Facebook event, KVS 247 of via Panopto (in geval van technische problemen).

Alvast bedankt om uw deelname aan het debat te bevestigen aan Lies Feron, via [email protected] of 0484590 550

Programma:

1. Martial arts for development

Tom Flachet: Jeugdwerker in de sport bij Brussels Boxing Academy
Els Dom: Coördinator van het Risicovechtsportplatform Vlaanderen
Marc Theeboom: Voorzitter van de onderzoeksgroep Sport & Society VUB

2. Everybody counts

Pieter van Caeneghem: Attaché-Gevangenisdirecteur Gevangenis Oudenaarde
Ibrahim Emsallak: Algemeen Coördinator van de Vlaamse Boksliga
Filip Pluym: Initiatiefnemer Parkiboks Turnhout

3. The arts in Martial Arts

Caroline Pauwels: Rector VUB
Jalal El Achkar: Toneelspeler uit de productie A Sleeping Elephant (2012) en bokser bij Brussels Boxing Academy
Koen Augustijnen: Choreograaf van o.m. danstheaterproductie (B) (2018)

 

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig #DWHJN

volg ons op twitter @VUBrussel

LK CO
Contacteer ons
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel