Persuitnodiging: VUB en ULB openen FARI Brussels Conference 2024

Persuitnodiging: VUB en ULB openen FARI Brussels Conference 2024

Is AI een publiek goed?

Kunstmatige Intelligentie (AI) staat centraal in maatschappelijke discussies en wekt zowel enthousiasme als bezorgdheid op. Met de snelle vooruitgang in AI, Data en Robotica groeit de vraag naar de ethische en maatschappelijke impact van deze technologieën. Daarom vindt op maandag 18 november de FARI Brussels Conference 2024 plaats. De conferentie biedt een platform voor kritische reflectie en dialoog tussen stakeholders uit verschillende sectoren. Ontwikkelen deze technologieën zich in een sociaal aanvaardbare en duurzame richting? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat AI ten goede komt aan iedereen en niet slechts aan enkelen? Bestaat er zoiets als AI, Data en Robotica voor het publieke welzijn? Dit alles kadert binnen het thema ‘Is AI een publiek goed?’.

De dag start met inspirerende openingswoorden van de rectoren of vice-rectoren onderzoek van de Université Libre de Bruxelles (ULB) en de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Deze opening zal de samenwerking tussen de twee Brusselse universiteiten benadrukken en de toon zetten voor het thema van de conferentie: "AI, een Publiek Goed?"

U bent van harte welkom om deze conferentie bij te wonen. Het is mogelijk om met de aanwezige experten en rectoren in gesprek te gaan. Gelieve uw aanwezigheid voor 18 november te bevestigen via Leen.Vandevelde2@vub.be of +32 471 09 17 24.

 

Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel