Persuitnodiging: VUB en Europese partners onthullen strategie voor nieuwe Europese universiteit

EUTOPIA-alliantie dient kandidatuur voor Europese Universiteit in bij Europese Commissie

Op donderdag 28 februari geeft de Vrije Universiteit Brussel samen met 5 Europese partneruniversiteiten het officiële startschot van EUTOPIA: een nieuwe Europese universiteitsalliantie voor de ontwikkeling van het toekomstig hoger onderwijs in Europa. Deze dag markeert ook de kandidatuurstelling van de EUTOPIA-alliantie bij de Europese Commissie voor het Erasmus+ 'European Universities' programma. Aan dit programma is een bedrag van 5 miljoen euro verbonden.

EUTOPIA is een nieuwe alliantie van 6 Europese universiteiten die streeft naar een verbonden en inclusieve academische gemeenschap op het Europese continent. De EUTOPIA-partners zijn: Vrije Universiteit Brussel, Universiteit van Gothenburg, Universiteit van Ljubljana, Universiteit van Paris Seine, Universiteit Pompeu Fabra en Universiteit van Warwick.

De zes partneruniversiteiten werken samen om onderwijs en opleidingen te moderniseren en bieden vaardigheden en competenties voor de 21e eeuw in alle regio's van Europa.

Op donderdag 28 februari stellen de partnerinstellingen de strategie van EUTOPIA voor  aan een exclusief publiek. De pers is van harte uitgenodigd.

• 15:45 – 16:00           Verwelkoming
  • 16:00 – 18:00           Voorstelling van EUTOPIA
  • 18:00 – 19:00           Receptie

Solvay Bibliotheek
Leopoldpark
Belliardstraat 137

Registreren

Gelieve uw komst te melden door een mail te sturen naar sarah.g.janssens@vub.be.

Meer informatie over de EUTOPIA-alliantie:

Luk Van Langenhove, opdrachthouder voor Internationale instituten en netwerken, Vrije Universiteit Brussel:

Luk Van Langenhove Opdrachthouder voor Internationale instituten en netwerken, Vrije Universiteit Brussel
Sarah Jansssens Marketing, communicatie & evenementen, Vrije Universiteit Brussel