PERSUITNODIGING Vrije Universiteit Brussel: Officiële inhuldiging 37 nieuwe VUB-fellows

Vruchtbare kruisbestuiving tussen universiteit en samenleving

Vrijdag 15 juni 2018 — Persuitnodiging Vrije Universiteit Brussel: Officiële inhuldiging 37 nieuwe VUB-fellows - Vruchtbare kruisbestuiving tussen universiteit en samenleving

Donderdag 21 juni 16u
Concert Noble - Aarlenstraat 82 in 1040 Brussel
Key-note spreker: Minister Guy Vanhengel
Perscontact: peter.van.rompaey@vub.be

37 personaliteiten uit de bedrijfswereld, het middenveld, de cultuursector en de wereld van politiek en beleid werden geselecteerd als nieuwe VUB-fellows. Zij engageren zich om drie jaar lang hun expertise en ervaring ter beschikking te stellen van de Vrije Universiteit Brussel en haar acht faculteiten. De nieuwe selectie telt enkele opvallende namen zoals Hilde Crevits, Goedele Liekens, Kader Abdolah, Piet Goddaer, Fons Leroy en Guy Vanhengel (volledige lijst hieronder).

Het Fellowship gaat zijn zevende jaar in en staat helemaal in het teken van “Academia meets Society”, maw van een vruchtbare kruisbestuiving tussen de universiteit en de samenleving.

Dit jaar is het thema ‘connecting the dots’, naar een bekende uitspraak van wijlen Steve Jobs: “You can't connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards.” Brussels minister van Begroting en Financiën én kersvers VUB Fellow Guy Vanhengel zal de keynote voor zijn rekening nemen.

Ik verneem graag of u aanwezig kunt zijn en/of u een gesprek wenst met een fellow of woordvoerder van de VUB via een email naar peter.van.rompaey@vub.be

De VUB telt bijna 100 fellows en 63 Erefellows. Meer informatie over de Fellows vindt u op www.vub.ac.be/fellowship

Programma (16u-18u)
Welkomstwoord door VUB-rector Caroline Pauwels
Inleiding door vicerector Hugo Thienpont, University Fellowship Coordinator

Uitreiking van de VUB Fellowship-titels

Keynote door Guy Vanhengel
Brussel, grootste studentenstad van België: een uitdaging als 'Capital of Europe'

Slotwoord door Eddy Van Gelder, voorzitter van de Raad van Bestuur van de VUB
Aansluitend is er een receptie en een walking dinner.

Fellows 2018

ARTS AND HUMANITIES FELLOWS
Kader Abdolah
Dirk Brossé