Innovatieve app waarschuwt voor wateroverlast

Innovatieve app waarschuwt voor wateroverlast

VUB-ontwikkelaars stellen FloodCitiSense-app officieel voor - Webinar - 25 maart - 19u30

Beste journalist,

Maartse buien en aprilse grillen luiden het seizoen van intense regenbuien in, die regelmatig leiden tot lokale waterlast. Lokale wateroverlast precies inschatten is moeilijk. De VUB zet daarom al langer haar schouders onder het FloodCitiSense-project, een internationaal en participatief onderzoeksproject die deze problematiek wil verhelpen door in co-creatie een waarschuwingsdienst voor wateroverlast te ontwikkelen. Onder leiding van VUB-professor hydrologie Boud Verbeiren lanceert het project nu haar innovatieve app die toelaat om regenval en wateroverlast te melden: Met de app kunnen burgers maar ook steden en gemeenten sneller en effectiever gaan reageren op hevige regenbuien. 

Naar aanleiding de Brusselse Waterdagen 2021 en Wereldwaterdag wordt de app officieel gelanceerd naar een breder publiek, met het oog op een hoger en representatief aantal burger-observaties. Het FloodCitiSense-team nodigt u hierop van harte uit op donderdag 25 maart 2021 van 19u30 tot 20u30.  Het webinar vindt plaats via Teams.

Tijdens dit webinar wordt de app officieel gelanceerd en gedemonstreerd. Uiteraard is er ook tijd en plaats voor vragen. Alvast bedankt om uw deelname aan het webinar te bevestigen via mail naar [email protected]

IR
Contacteer ons
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Lies Feron
Lies Feron Persrelaties Vrije Universiteit Brussel
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel