Persuitnodiging: rectorendebat over gendergelijkheid in de academische wereld

Woensdag 6 maart om 10u op VUB-campus

Naar aanleiding van internationale vrouwendag organiseert Vrije Universiteit Brussel naar jaarlijkse traditie de Gender Week. Het hoogtepunt van deze week vindt plaats op woensdag 6 maart met een groot rectorendebat over gendergelijkheid in de academische wereld: welke speerpunten willen de Vlaamse universiteiten prioritair aanpakken? Op welke moeilijkheden stoten ze? Welke gendervraagstukken kunnen er op intervuniversitair niveau aangepakt worden? De pers is van harte uitegenodigd om dit debat bij te wonen.

9u30     Ontvangst
10:00    Verwelkoming door professor Caroline Pauwels, rector van de Vrije Universiteit Brussel
10:10    Keynote door prof. dr. Marieke van den Brink, Hoogleraar Gender & Diversity, Radboud Universiteit Nijmegen
11:00    Panelgesprek, met deelname van:

• Prof. dr. Caroline Pauwels, rector VUB
  • Prof. dr. Herman Van Goethem, rector UAntwerpen
  • Prof. dr. Mieke Van Herreweghe, vice-rector UGent
  • Prof. dr. Karin Coninx, vice-rector UHasselt
  • Prof. dr. Veerle Draulans, KULeuven
  • Vertegenwoordiger van de Jonge Academie

12u30     Conclusies door prof. dr. Marieke van den Brink en prof. dr. Karen Celis (VUB)
12u45     Netwerklunch

Registratie

De pers is van harte uitgenodigd om het panelgesprek bij te wonen. Journalisten kunnen hun komst melden door een mail te sturen naar sarah.g.janssens@vub.be. Anderen kunnen zich registreren via dit formulier.

Vrije Universiteit Brussel
Gebouw D - promotiezaal
1050 Elsene

Meer informatie

Voor meer informatie over de Gender Week en het rectorendebat kunt u terecht bij:
Karen Celis, academisch adviseur gelijkheid (Vrije Universiteit Brussel):
E: karen.celis@vub.be
T: Op te vragen bij de persrelaties van de VUB via T. 0473 96 41 37

Genderexperten

De academische genderexperten van de Vrije Universiteit Brussel delen graag hun expertise en analyses met u. U vindt een overzicht van alle experten op de website van RHEA, het Research Centre Gender, Diversity and Intersectionality.

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal geori├źnteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en ge├źngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.