Persuitnodiging: Beleef de nieuwe industriële revolutie en ontdek de FabLabs van VUB en ULB op de site van Usquare.brussels

Dinsdag 19 februari om 11 uur

De Brusselse vrije universiteiten VUB en ULB nodigen de pers uit om de officiële opening voorstelling van hun Brusselse FabLabs  bij te wonen. Beide FabLabs huizen voortaan in het indrukwekkende decor van de voormalige rijkswachtkazernes tussen de Generaal Jacqueslaan en de Kroonlaan in Elsene, op een steenworp van de campus van VUB en ULB. Het gaat om de eerste universitaire aanwezigheid in de oude kazernes, die over enkele jaren – na grondige verbouwings- en restauratiewerken - een volledig nieuwe bestemming krijgen met de inplanting van een  universitaire pool onder de naam Usquare.brussels.

De FabLabs (Fabrication Laboratory) maken deel uit van een wereldwijd netwerk van plaatselijke open source-ateliers en ze geven een nieuwe industriële revolutie mee vorm.

De FabLabs richten zich tot studenten, doctorandi, onderzoekers en professoren van meerdere faculteiten van beide universiteiten (ingenieurs, architecten e.a.), maar zullen vanaf maart 2019 ook open staan voor verenigingen én voor individuele Brusselaars. De FabLabs willen nadrukkelijk verbonden zijn met de hoofdstad en haar inwoners.

Dinsdag 19 februari om 11 uur
Officiële voorstelling van de vernieuwde FabLabs: het VUB FabLab Brussels en het FabLab ULB

• Presentatie en lunch in de manege
  • Bezoek aan de FabLabs in gebouw F/G