Persconferentie Theater Aan Zee

Persconferentie Theater Aan Zee

VUB-rector Caroline Pauwels gastcurator

Uitnodiging persconferentie

Beste,

Graag nodigen het TAZ-team, gastcurator Caroline Pauwels en de Stad Oostende u uit op de persconferentie van het kunstenfestival TAZ (Theater Aan Zee) op donderdag 3 juni om 11u in cc De Grote Post (zaal Kleine Post), H. Serruyslaan 18A te Oostende.

Onderstaande sprekers lichten voor u de hoogtepunten, nieuwigheden en tendensen van deze 24e editie toe. Een editie die niet 10 maar 17 dagen én coronaproof georganiseerd wordt. 

Story image
  • Verwelkoming door Patrick Allegaert, voorzitter TarTarT vzw, organisator van TAZ.
  • Voorwoord door Bart Plasschaert, Schepen van Vrije Tijd. 
  • Toelichting over het festivalthema ‘de verwondering’ en uitzonderlijke projecten door gastcurator Caroline Pauwels, rector van de VUB.
  • Theatermakers Stefan Perceval en Marit Stocker geven een inkijk in het openingsproject en de bijhorende voorstelling De Reus in de Mens.
  • Festivalcoördinator Luc Muylaert gidst je in grote lijnen door het theater, muziek en literatuurprogramma.
  • Programmator Jong Theater Jozefien Mombaerts en programmatoren Jong Muziek Lode Pauwels en Wouter Vanmeenen lichten de selectie 2021 toe.
  • Hans Dewitte, artistiek coördinator van kleinVerhaal,  vertelt je meer over de wijkprojecten Quartier d’O. 
  • De jongeren van TAZ#Youth, de nieuwe jongerenwerking van TAZ, studeren voor hun examens en presenteren hun project met een videoboodschap. 
  • Slotwoord door Burgemeester Bart Tommelein.

 

Op de persconferentie nodigen we enkel leden van de pers uit, geheel coronaproof.
Mogen we daarom vragen om voor 29 mei uw aanwezigheid te bevestigen zodat we u warm en veilig kunnen ontvangen. 

Indien u een interview met één of meerdere sprekers wenst, fysiek of telefonisch, uw aanwezigheid wenst te bevestigen, bijkomende inlichtingen wenst of u wil zich accrediteren voor het festival, dan kan u persmedewerker Tatjana Bonne contacteren (tatjana.b@tartart.be / 0476 88 68 02).

We hopen u allen te mogen verwelkomen in Oostende. 

Met vriendelijke groet, 

Tatjana Bonne
In naam van TAZ, Caroline Pauwels en de Stad Oostende

 

CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

volg ons op twitter @VUBrussel


De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel