Parcoursverkenning Brussels Universities Cyclocross met Erwin Vervecken op donderdag 2 januari

Parcoursverkenning Brussels Universities Cyclocross met Erwin Vervecken op donderdag 2 januari

Bezichtiging Brussels Labo voor Inspanning en TopSport mogelijk

Wij willen u als journalist graag uitnodigen voor de parcoursverkenning van de Brussels Universities Cyclocross, op de campussen van de VUB en de ULB in Etterbeek. Deze parcoursverkenning vindt plaats op donderdag 2 januari om 15 uur. We starten om 14u30 aan de ingang van de VUB-sportdienst, gebouw L. Neem zelf fiets, helm en geschikte kledij mee. Van tevoren om 13u30 kunt u ook nog het Brussels Labo voor Inspanning en TopSport aan de VUB bezichtigen. Na afloop van de verkenning is er een drankje. Wilt u zich van tevoren melden bij Isabelle.Selleslag@vub.be, dan kunnen wij alles in orde maken.

Vier dagen na de parcoursverkenning, op zondag 5 januari komt de top van het veldrijden elkaar weer bestrijden op de Brussels Universities Cyclocross. Vorig jaar won allesverslinder Mathieu Van der Poel.  Deze zevende manche van de DVV Verzekeringen Trofee vindt plaats op de terreinen van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en de Université Libre de Bruxelles (ULB).

VUB verwacht samen met organisator Golazo duizenden bezoekers. Golazo en titelsponsor DVV Verzekeringen stimuleren alle studenten, alumni en personeelsleden om mee te genieten van deze nationale topsportdag door hen een gratis ticket aan te bieden.

 

Brussels Labo voor Inspanning en TopSport

Brussels Labo voor Inspanning en TopSport (BLITS) is een laboratorium voor alle sporters. Niet alleen topsporters zijn welkom, (individuele) recreanten en sportclubs kunnen bij BLITS terecht voor een sportmedisch onderzoek en inspanningstest. Tevens is BLITS gespecialiseerd in het medisch screenen van mensen die een specifiek beroep uitoefenen zoals de agenten van de Civiele Bescherming en verschillende brandweerkorpsen. De website vindt u hier: Brussels Labo voor Inspanning en TopSport (BLITS)

 

Meer info over de VUB, de Brussels Universities Cyclocross en tickets.

https://www.vub.be/bxlcross/#home en http://www.universitiescyclocross.brussels/

CO
Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform ’De Wereld Heeft Je Nodig’.  Hier worden rond zes P’s ideeën en acties samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People, want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten ... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincaré, de Franse filosoof Henri Poincaré aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een 'urban engaged university’, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel