Onthulling muurschildering wereldkaart Dymaxion

Onthulling muurschildering wereldkaart Dymaxion

Alle mensen gelijk

Wij willen u van harte uitnodigen op de onthulling van de monumentale muurschildering BUCKMINSTER FULLER’s DYMAXION MAP OF THE WORLD. De afbeelding wordt aangebracht op de muur van de architectuurfaculteit van de ULB, La Cambre Horta. De ceremonie vindt plaats op vrijdag 15 november 17u30.

 

Aanwezigen zijn

Caroline Pauwels (Rector VUB) & Yvon Englert (Rector ULB) 

Christos Doulkeridis (Burgemeester Elsene)

Ahmed Medhoune (Voorzitter raad van bestuur Visit.Brussels)

Hans de Wolf (Curator JRSLM tentoonstelling) 

Adres: Boondaalse Steenweg, 1050 Elsene

 

De DYMAXION MAP OF THE WORLD werd ontworpen door de geniale Amerikaanse uitvinder Richard Buckminster Fuller. Alle delen van de wereld worden op deze kaart gelijk behandeld.  De kleuren illustreren enkel de verschillen in temperatuur. Richard Buckminster Fuller heeft de driedimensionale aarde verdeeld in twintig gelijkbenige driehoeken en deze uitgevouwen tot een tweedimensionaal model met als centrum de Noordpool.

De kaart maakt deel uit van de tentoonstelling JRSLM@PILAR, en werd uitgevoerd als monumentale muurschildering op het gebouw van ULB-Architecture op de Boondaalse Steenweg ter hoogte van het Flageyplein.

 

Over Press - Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel