Nieuwste reeks wetenschapsshow “Cosmos” van VUB-eredoctor in wereldwijde première op 9 maart

Ann Druyan is wereldautoriteit op vlak van wetenschapscommunicatie

Aanstaande maandag starten op National Geographic de nieuwe uitzendingen van de bekende tv-reeks “Cosmos”. Deze serie over het heelal is al een haar derde editie toe en is het geesteskind van de Amerikaanse schrijfster en tv-producente Ann Druyan. Zij ontvangt op 18 maart een eredoctoraat van de VUB voor haar werk rond wetenschapscommunicatie en -popularisering.

De nieuwe reeks heet “Cosmos: Possible Worlds” en bestaat uit 13 afleveringen waarin zowel wordt teruggeblikt naar het ontstaan van het heelal als vooruitgekeken naar de toekomst van ons zonnestelsel. De bekende Amerikaanse astrofysicus Neil deGrasse Tyson keert terug als presentator.

“Cosmos: Possible Worlds” is het derde deel uit de “Cosmos”-reeks en werd volledig geschreven en geproduceerd door Ann Druyan in samenwerking met Seth McFarlane, bekend van films als Ted. Het eerste deel “Cosmos: a Personal Voyage” kwam in 1980 op de buis en werd gepresenteerd door de Amerikaanse astronoom Carl Sagan, de echtgenoot van Druyan. Sagan overleed al in 1996, maar Druyan zette zijn werk de voorbije jaren verder met onder meer de tweede serie “Cosmos: A Spacetime Odyssey” die in 2014 te zien was.

De Vrije Universiteit Brussel kent op 18/3 tijdens een officiële plechtigheid in de Munt een eredoctoraat toe aan Druyan voor haar jarenlange werk rond wetenschapscommunicatie.

Noot voor de pers:
Naar aanleiding van de première is Ann Druyan beschikbaar voor telefonische interviews over de nieuwe serie en waarom het vandaag belangrijker is dan ooit om wetenschap toegankelijk te maken en te promoten bij het grote publiek.

Druyan is tussen 15/3 en 19/3 ook in ons land om haar eredoctoraat in ontvangst te nemen. Dan is er opnieuw de mogelijkheid om haar persoonlijk of telefonisch te interviewen. Heeft u interesse in een gesprek? Neem dan gerust contact op met Sicco Wittermans, VUB persrelaties (sicco.wittermans@vub.be of 02/629 21 37).

CO
Sicco Wittermans